Barcelona i Àrea
Albert Batlle el passat 12 de febrer, davant d'un hotel del Poble-sec on va morir una persona per un incendi
Foto: Albert Batlle el passat 12 de febrer, davant d'un hotel del Poble-sec on va morir una persona per un incendi | Europa Press
Seguretat

Batlle alerta del fenomen de la "cultura de la navalla" a Barcelona

Albert Batlle el passat 12 de febrer, davant d'un hotel del Poble-sec on va morir una persona per un incendi
Foto: Albert Batlle el passat 12 de febrer, davant d'un hotel del Poble-sec on va morir una persona per un incendi | Europa Press

El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, alerta aquest dijous sobre el fenomen de la "cultura de la navalla" a Barcelona entre els delinqüents, una realitat que ha motivat la incorporació de detectors de metall a la Guàrdia Urbana.

Per què és important? Els policies avisen que en els últims anys la presència de ganivets entre lladres, delinqüents i altres ciutadans és cada cop més freqüent. 

Què diu? "És un fenomen que ens preocupa. Parlem de cultura de la navalla, que potser és importada d'altres països", ha explicat Batlle aquest matí en una entrevista a TV3.

  • El primer tinent d'alcalde de Seguretat ha detallat que els agents detecten aquestes armes blanques a les sortides de discoteques i a "determinades concentracions" de persones.
  • El regidor pel PSC ha posat en valor que els guàrdies urbans portaran 52 pales detectores per trobar ganivets durant els escorcolls rutinaris. Es tracta d'aparells semblants als que es poden veure als aeroports.
  • "És un tema que ens preocupa perquè un mil·límetre pot significar la vida o la mort", ha dit en al·lusió a la conseqüència d'un apunyalament. 

Visió global: En els últims mesos s'han registrat diverses morts i ferits greus per apunyalaments.  L'últim atac mortal es va produir el 29 d'octubre a l'avinguda Paral·lel a la sortida d'una discoteca del Poble-sec.

Al detall: Batlle també ha contestat al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que aquest dijous ha acusat el PSC "d'atacar Interior" a través de la regidoria de Seguretat a qui acusa d"'imitar" el discurs de la dreta en temes de seguretat aprofitant que s'acosten eleccions.

  • "He de desmentir rotundament al conseller Elena perquè Interior té paralitzat el conveni sobre violència de gènere i per sort ens hem posat en marxa amb l'alcaldessa Colau"
  • Batlle també ha apuntat a la "negativa d'Interior", quan Miquel Sàmper era conseller i també en l'actualitat, d'integrar les denúncies de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. "Ens van dir que no", ha explicat.

Per últim: Sobre la situació de la delinqüència a la capital de Catalunya ha respost que els delictes baixen, però admet problemes amb les ocupacions conflictives, reconeix una major percepció d'inseguretat entre la ciutadania i es compromet a millorar-ho.

  • "Les dades objectives mostren un descens dels delictes".
  • "Les ocupacions delictives són un tema que hem d'afrontar. Parlem, per exemple, dels narcopisos".
  • "Tenim un problema a Ciutat Vella. La part més conflictiva és la part que més es visita".
  • Batllé, però, també ha criticat a "algunes televisions" espanyoles per mostrar que Barcelona "és el Bronx".