Barcelona i Àrea
El cas de Colau es va reobir aquest novembre
Foto: El cas de Colau es va reobir aquest novembre | ACN
Tribunals

La Fiscalia demana prorrogar la investigació a Colau

El cas de Colau es va reobir aquest novembre
Foto: El cas de Colau es va reobir aquest novembre | ACN

La Fiscalia ha demanat prorrogar la investigació a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per practicar les diligències necessàries per poder aclarir el cas. 

Per què és important? L'Audiència de Barcelona va reobrir la causa contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que la investigava per presumptes irregularitats en subvencions de l'Ajuntament a entitats socials.

  • Al juliol, el jutge instructor va arxivar la investigació en concloure que els fets de la querella no suposaven cap infracció penal. 

Situació actual: La Fiscalia demana prorrogar sis mesos la investigació a Colau per poder obrir les diligències necessàries per poder aclarir els fets del cas. 

D'on venim: El cas es va obrir pel recurs presentat per l'Asociación para la transparencia y la calidad democrática. 

  • Abans, al mes de maig, la Fiscalia ja havia demanat arxivar provisionalment la causa. Més tard el jutge va arxivar el cas perquè no va detectar cap delicte.
  • La justícia investigava a Colau arran d'una querella per presumpta malversació, prevaricació, frau, negociacions prohibides i tràfic d'influències. 

Què diu: L'alcaldessa de la capital catalana va recordar que el cas s'ha arxivat fins a dues ocasions i va mostrar la seva sorpresa  perquè "es torni a reobrir la causa sense cap fet nou". 

  • Quan es va reobrir el cas, es va mostrar decebuda amb la justícia, ja que la denúncia "té intencionalitat política": "Sap greu que es pugui fer mal ús de la justícia". 
  • Colau assenyala "l'entitat fantasma" que ho denuncia: "Ja és hora de saber qui hi ha darrere aquesta entitat fantasma, qui la finança. Té intencionalitat política contra l'Ajuntament de Barcelona". "L'ajuntament i jo col·laborarem amb la justícia, no tenim res a amagar".