Barcelona i Àrea
El lot que repartirà l'Ajuntament de Barcelona
Foto: El lot que repartirà l'Ajuntament de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Reciclatge

Barcelona repartirà cubs de reciclatge gratuïtament: on els pots aconseguir?

El lot que repartirà l'Ajuntament de Barcelona
Foto: El lot que repartirà l'Ajuntament de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona repartirà kits de reciclatge per fomentar la recollida selectiva i la correcta gestió de residus. 

Per què és important? Els índexs de la recollida selectiva a Barcelona no arriben a l'objectiu del 50% que marca la Unió Europea per a l'any 2025. 

  • Segons l’Informe de residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) del 2021, va arribar al 39,2 %, una xifra llunyana al 50%.
  • La finalitat europea pel 2035 és que les ciutats reciclin amb un índex que arribi el 65 %. 

Què sabem? L'Ajuntament repartirà de forma gratuïta els lots que consistiran en un cub amb orificis per la matèria orgànica, un lot de bosses tricolor per ajudar a separar els plàstics, el paper i el vidre, i una guia informativa sobre com separar correctament els residus. 

  • Els kits es repartiran als punts verds de la ciutat. Aquí pots consultar els horaris i la localització dels diferents punts verds repartits arreu de Barcelona. 

En detall: Aquesta iniciativa s'inclou en el Pla Cuidem, impulsat per l'Ajuntament per conscienciar sobre la correcta gestió de residus i respectar l'horari per baixar les escombraries i així erradicar les males pràctiques. 

  • Una de les novetats que s'han implementat en la nova contractació és que es pot tirar tant plàstic com metalls en el contenidor groc.

Previsions: El nou contracte de neteja de la capital catalana vol arribar a aconseguir una recollida selectiva del 55% l'any 2025. 

Etiqueta: Canvi climàtic