Barcelona i Àrea
Colau al Camp Nou
Foto: Colau al Camp Nou | Europa Press
Mundial Qatar

Colau no posarà pantalles per veure "el Mundial de la vergonya"

Colau al Camp Nou
Foto: Colau al Camp Nou | Europa Press

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que l'Ajuntament no posarà pantalles a l'espai públic per veure el Mundial de futbol que se celebra a Qatar. 

El motiu: Considera que l'espai públic "és l'espai democràtic que ens ha de representar en els nostres valors col·lectius de compromís amb la democràcia i els drets humans" i considera que el mundial "vergonyós" no respecta els drets humans.

Què diu? L'alcaldessa descriu la cita esportiva com "el Mundial de la vergonya" i critica que l'esdeveniment se celebri en un país molt qüestionat pel que fa al respecte als drets humans. 

  • Colau també ha criticat la Federació Internacional de Futbol (FIFA) per "amenaçar" els jugadors que volien lluir un braçalet en defensa del col·lectiu LGTBIQ+.
  • L'alcaldessa de la capital catalana ha expressat "el rebuig més absolut i la vergonya" pel fet que el mundial "s'estigui celebrant en una dictadura que no respecta els drets humans i que explota els seus treballadors fins a dur-los a situacions de maltractament i de mort, fins i tot d'esclavitud".
  • "Els esdeveniments esportius mundials com els Jocs Olímpics, com els Mundials, haurien de ser celebracions col·lectives per a la democràcia, per als drets humans, i no ho podem dir en aquesta ocasió en un país on les dones són discriminades, maltractades", ha lamentat l'alcaldessa barcelonina, que ha subratllat que Amnistia Internacional ha anomenat la cita "el Mundial de la vergonya".

En detall: Ha recordat que es parla de "6.500 persones mortes en la construcció de les infraestructures per a aquest mundial". 

D'on venim: Colau va exposar a finals de març, durant un ple municipal, que cediria espais per posar pantalles per veure els partits de la selecció espanyola si alguna entitat ho demanava formalment. 

  • El regidor del PP al consistori, Josep Bou, havia demanat a l'alcaldessa en reiterades ocasions la instal·lació de pantalles per seguir el torneig de futbol.