Barcelona i Àrea
Les concessionàries al·leguen problemes de subministrament.
Foto: Les concessionàries al·leguen problemes de subministrament. | Ajuntament de Barcelona
Neteja

Problemes al servei de neteja de Barcelona: més de 200 vehicles nous aturats

Les concessionàries al·leguen problemes de subministrament.
Foto: Les concessionàries al·leguen problemes de subministrament. | Ajuntament de Barcelona

Gairebé 200 transports de la nova flota que ha de netejar els carrers de Barcelona no circula encara per la ciutat, segons publica El Periódico.

Per què és important? La data fixada perquè els proveïdors donessin els vehicles va acabar al juny, tres mesos després de l'estrena de les novetats en el sistema de recollida.

Què sabem? En total són 225 vehicles els que falten per completar la dotació de 711 prototips que de destinar als districtes que van canviar el sistema de recollida.

  • Les dades facilitades a El Periódico, revelen que nou proveïdors han ajornat l’entrega de vehicles. Són Buxo, Bucher, Fiat, Gesinknorba, Goupil, Iveco, Renault, Perfyplast i Uro.

Què diuen? Les concessionàries al·leguen problemes de subministrament de microxips i de matèries primeres com acer, acer inoxidable, alumini o liti.

  • També diuen que la producció ha decaigut per les baixes laborals a causa de la covid.
  • Segons expliquen, també hi ha una falta de material per la inflació.

A la pràctica: L'Ajuntament no sancionarà, per ara, les contractistes.

  • El contracte indica que l'Ajuntament penalitzarà les contractistes en cas de superar els terminis, si bé afegeix que poden allargar-se si el retard no és imputable a les empreses.

Previsions: El govern municipal calcula que, abans que acabi el 2022, desembarcaran una trentena de vehicles pendents del lot 1 i una altra trentena del lot 4.

Context: El nou contracte va entrar en vigor el 7 de març.

  • Suposa una inversió de 2.344 milions d'euros per als pròxims vuit anys, a 293 milions anuals, un 13,6% més que l'anterior.
  • La primera fase afecta a mitja ciutat i inclourà reposar 12.600 contenidors, el 50% del total, i intensificar els treballs en zones concretes.