Barcelona i Àrea
Una terrassa de Barcelona
Foto: Una terrassa de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Terrasses

Les limitacions als bars i terrasses a Ciutat Vella: quan han de tancar?

Una terrassa de Barcelona
Foto: Una terrassa de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Aquest dissabte entra en vigor la limitació horària a terrasses i bars de diversos carrers i places de Ciutat Vella. 

Per què és important? La limitació d'horaris en bars i restaurants és una mesura de l'Ajuntament de Barcelona que se suma a d'altres que s'estan fent al districte dins del pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places. 

En detall: Bars i restaurants hauran de tancar a les 2:00 de la matinada i les terrasses a les 23:00 cada dia. 

  • En total hi ha una desena de carrers i places, amb una seixantena de bars i restaurants del Gòtic i del Raval que hauran de tancar passades dues hores de la mitjanit. 
  • La mesura s'aplica durant cada dia de la setmana. 

D'on venim: L'horari actual els permetia obrir fins a les tres i les terrasses fins a la mitjanit els laborables i fins a la una de la matinada els caps de setmana. Els establiments afectats es troben a les zones considerades acústicament tensionades en horari nocturn de Ciutat Vella.

  • El districte va declarar dins d'aquestes zones els carrers Joaquim Costa, Plaça dels Àngels, carrer d'Escudellers, plaça George Orwell (al Gòtic i al Raval) i els seus entorns després de l'estudi fet al juliol per avaluar els nivells de soroll.

En profunditat: El mes passat es va decretar que els establiments de venda alimentària de menys de 150 metres quadrats d'aquests carrers han de tancar a les 22 hores.

Visió global: Les actuacions a Ciutat Vella formen part d'un seguit de mesures per tal de permetre el descans dels veïns. 

Etiquetes: Barcelona Turisme