Barcelona i Àrea
Un dispositiu de Mossos d'Esquadra
Foto: Un dispositiu de Mossos d'Esquadra | Mossos
Barcelona

Dispositiu especial per un possible vespre d'aldarulls per l'Espanya-Marroc

Actualitzat: Dimarts, 6 de desembre de 2022. 19:21
Un dispositiu de Mossos d'Esquadra
Foto: Un dispositiu de Mossos d'Esquadra | Mossos

El Marroc ha guanyat a Espanya i es classifica per als quarts del Mundial. Una fita esportiva que pot degenerar en aldarulls, tal com preveuen les autoritats, que han preparat un dispositiu especial dels Mossos d'Esquadra i amb la participació de policies locals.

Per què és important? El Ministeri de l'Interior i la Conselleria d'Interior de la Generalitat alerten sobre possibilitat real d'aldarulls entre grups d'ultres.

  • Per aquest motiu, s'han enviat circulars als responsables policials de les comissaries amb més presència de comunitat marroquina perquè dissenyin un dispositiu que garanteixi la seguretat després de la trobada.

El motiu: Brussel·les va viure una intensa nit d'avalots el passat 27 de novembre després que el Marroc guanyés a Bèlgica per 2-0. Els aficionats van prendre els carrers de la ciutat, cremant patinets i bicicletes al seu pas. També van fer malbé un cotxe d'alta gamma.

  • Aquella mateixa nit es van congregar al centre de Barcelona més de 1.000 aficionats marroquins, que no van causar greus incidents.

Què sabem?

  • En el cas de Catalunya, fonts dels Mossos d’Esquadra confirmen que “en cas que sigui necessari, efectuaran un dispositiu en funció del que estigui succeint”.
  • En aquest sentit, expressen que “estaran atents a l'actitud” dels aficionats als carrers i aniran “distribuint els efectius” entre les àrees calentes, com ara el centre de la ciutat o zones més conflictives.
  • No han informat sobre nombre d'agents que desplegaran o en quines zones concretes de la ciutat.

A més: De moment, el cos de Mossos posa especial atenció a les xarxes socials, on s'acostuma a concretar el lloc de trobada.

  • Segons informa La Vanguardia, el dispositiu comptarà amb una forta presència de la Brigada Mòbil i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), concentrats principalment al centre de la ciutat.
  • Vigilaran especialment la plaça Artòs de Sarrià, escenari de les convocatòries de l'extrema dreta.