Barcelona i Àrea
Ernest Maragall, a 'El Pentàgon'
Foto: Ernest Maragall, a 'El Pentàgon' | 8tv
Eleccions a Barcelona

Maragall (ERC) nega ser massa gran per ser alcalde: "Tinc l'energia i la força"

Ernest Maragall, a 'El Pentàgon'
Foto: Ernest Maragall, a 'El Pentàgon' | 8tv

Ernest Maragall, alcaldable d'ERC per Barcelona entrevistat recentment per Principal, ha tractat d'esvair els possibles dubtes sobre la seva edat en la seva visita a 'El Pentàgon' de 8tv.

Per què és important? El candidat republicà, que ja va guanyar les eleccions del 2017 però va veure com el pacte entre Ada Colau (Comuns) i Jaume Collboni (PSC) li van frustrar l'alcaldia, concorrerà als comicis del 28 de maig de 2023 amb 80 anys.

Què ha dit? En una entrevista amb Vicent Sanchis al programa de la televisió privada de Catalunya, Maragall ha assegurat que...

  • "Els fets demostren que no soc massa gran, no només per la referència d'altres amb la mateixa edat que fan coses iguals o més complexes", en les seves paraules, moment en què el presentador li ha recordat la figura de Joe Biden, president dels Estats Units: "Per exemple", li ha respost.
  • "Tinc l'energia, la força, la intel·ligència i la solvència per fer d'alcalde, que és el que se m'exigeix. Entre els meus defectes no està la manca d'energia per ser alcalde de Barcelona".

A més: Preguntat per possibles pactes un cop passades les eleccions, el candidat d'ERC ha rebutjat fer "especulacions" i ha expressat confiança en les seves possibilitats d'endur-se els comicis "amb més marge" que al 2017.

  • "Això és especular, és impossible. El que es tracta és de guanyar. Com que ja tinc l'experiència que no n'hi ha prou amb guanyar, cal guanyar amb més claredat. És el nostre propòsit, estem treballant estretament amb la ciutadania i tots els seus sectors".
  • "Puc dir amb una certa confiança que tenim possibilitats de guanyar, quedar primers amb prou marge de diàleg i de negociació per poder crear un govern estable".
  • "Serà més difícil reeditar el pacte municipal a l'Ajuntament de Barcelona", ha augurat, tot referint-se al govern municipal repartit entre Comuns i socialistes.

D'altra banda: En matèria de seguretat, ha apostat per treballar en la coordinació dels Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana.

Per acabar: Ha valorat l'estat de la mobilitat a la capital catalana i ha explicat en què basarà la seva política en aquest sentit si arriba a l'alcaldia, tot donant continuïtat a la pacificació.

  • "La ciutat és mobilitat i hem de garantir-la. El vehicle privat s'ha de limitar i reduir, s'ha de substituir progressivament pel transport públic degudament equipat, potent i no contaminant".
  • "Crec que hi ha una resposta per l'Eixample i la mobilitat de la ciutat que no és l'adequada. Podem actuar en positiu amb opcions que no estan ben resoltes".
  • "Estem en una situació de descontrol amb les bicicletes. S'ha convertit en una necessitat evident".