Barcelona i Àrea
Argentins celebrant a Barcelona
Foto: Argentins celebrant a Barcelona | Europa Press / Kike Rincón
Celebració del Mundial

L'Arc de Triomf es converteix en l'obelisc dels argentins a Barcelona

Argentins celebrant a Barcelona
Foto: Argentins celebrant a Barcelona | Europa Press / Kike Rincón

Els aficionats argentins han començat a celebrar a Barcelona la victòria de la selecció Argentina al Mundial de Qatar de 2022 aquest diumenge.

Per què és important? L'Argentina de Leo Messi ha aconseguit la Copa del Món en una final d'infart contra França. Les seleccions han empatat 3-3 i finalment 'l'albiceleste' s'ha imposat per quatre gols a la ronda de penals. 

  • Crits de "Messi, Messi" s'han pogut sentir quan entregaven la medalla a l'estrella de la selecció. 

Què ha passat? Diversos grups d'aficionats s'han concentrat en bars de Barcelona per veure el partit i fins i tot han fet cua per entrar.

  • Quan ha acabat, s'han congregat als carrers per anar cap a l'Arc de Triomf a celebrar la seva victòria, on ja es concentren més de 1.000 persones.
  • Els aficionats canten en to festiu i treuen samarretes de la selecció Argentina, sostenien banderes del país i criden càntics com 'Argentina, Argentina, Argentina' i el número de Leo Messi.

L'himne extraoficial: 

  • També canten la cançó d'aquest mundial, Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar, el càntic argentí sobre la selecció per a aquest mundial.
  • És una versió d'una cançó de Muchachos, esta noche me emborracho, de la banda argentina 'La Mosca'. La cançó, amb referències a Diego Maradona, a Messi i a l'emoció argentina, no s'ha parat de sentir als bars i també a l'estadi Lusail de Qatar. 

En context: La comunitat de persones nascudes fora de l'estat més nombrosa de Barcelona és la d'origen argentí. En total, a la Ciutat Comtal hi viuen més de 35.000 argentins.

D'on venim? Els argentins no ha estat l'única diàspora que ha sortit a festejar el Mundial a Barcelona.

  • El Marroc, quarta selecció classificada al Mundial, es va reunir després de guanyar contra Espanya i, més tard, Portugal, a la zona de les Rambles, Plaça Catalunya i l'estàtua de Colom.

Notícies relacionades