Barcelona i Àrea
Màquines de venda de tiquets al metro amb persones comprant
Foto: Màquines de venda de tiquets al metro amb persones comprant | Paola de Grenet/ Ajuntament de Barcelona
Transport

La T-Jove i la T-Casual tindran un descompte del 20% el 2023

Màquines de venda de tiquets al metro amb persones comprant
Foto: Màquines de venda de tiquets al metro amb persones comprant | Paola de Grenet/ Ajuntament de Barcelona

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) continuarà aplicant un descompte del 20% per als títols de la T-Jove i la T-Usual.

Per què és important? La bonificació del 50% en els títols de transport, aplicada en l'últim trimestre del 2022, finalitza el pròxim 31 de desembre. Per compensar, l'ATM aposta per mantenir un descompte del 20% en dos dels títols de transport públic.

Al detall: L'ATM ha aprovat allargar el descompte en les tarifes del 2023 més enllà del 31 de desembre del 2022, tal com estava previst.

  • La rebaixa s'aplicarà en els títols T-Jove i T-Usual, a més en els bitllets destinats a famílies monoparentals, nombroses o a l'atur.
  • S'ha arribat a un acord sobre la mesura aquest dilluns 19 de desembre en la reunió del Consell d'Administració de l'ATM. 
  • La bonificació queda a l'espera si l'Estat acaba afegint el 30% restant de la rebaixa com ha passat des del setembre del 2022, amb la rebaixa al 50%.

A més: Els preus de les altres tarifes s'han congelat i no es veuran incrementats durant l'any vinent. L'import dels títols queda a l'espera dels possibles nous descomptes.

  • De moment, exceptuant les targetes bonificades per l'ATM, els preus dels títols quedaran com estava el 2022, sense bonificació, no apujaran els preus com passa sovint.

Què esperar? Queda pendent saber si l'Estat mantindrà la bonificació del 30% dels transports autonòmics i locals.

  • Fins al moment, només s'ha confirmat la pròrroga de la gratuïtat de Renfe.
  • El descompte de l'Estat permetria arribar a la rebaixa del 50% a la T-Jove i la T-Usual, i mantenir la rebaixa del 30% de la T-Casual.
Etiquetes: Metro Barcelona