Barcelona i Àrea
Pla general d'autobusos de TMB
Foto: Pla general d'autobusos de TMB | ACN
Transport públic

TMB farà controls d'alcohol i drogues a conductors de bus de Barcelona

Pla general d'autobusos de TMB
Foto: Pla general d'autobusos de TMB | ACN

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) farà controls d'alcohol, drogues i psicofàrmacs als conductors d'autobusos.

Al detall: Els controls seran aleatoris i inicialment voluntaris, segons ha avançat la periodista, Anna Punsí.

  • El comitè d'empresa rebutja el nou protocol, que es posarà en marxa aquest dilluns.
  • Els tests passaran a ser obligatoris a partir del febrer.
  • A més, denuncia que la decisió no s’ha consensuat ni amb els serveis mèdics de la companyia ni amb el comitè d’empresa i troba que la mesura no està justificada.

Tot i això: Segons informa Anna Punsi, l’empresa ha enviat una carta a la plantilla en què demana als treballadors col·laboració davant el protocol.

  • “Valorar positivament sotmetre’s als controls d’alcohol i drogues sempre que siguin requerits per fer-ho, tenint en compte la rellevància que tenen per evitar els efectes en la seva feina i per verificar si l’estat de salut de la persona treballadora pot constituir un perill per a ella, per als seus companys i per a la resta de persones”, diu una extracció de la carta.

A més: Segons el representant de CGT del bus, Joan Ramiro, si un treballador es nega a sotmetre’s a la prova d’alcohol i drogues, se’l considerarà automàticament positiu. Per això, els sindicats no descarten demandar a l’empresa, segons declaracions del representant a Betevé.

En context: El passat 15 d'octubre, un autobús de TMB va atropellar un vianant al passeig de Gràcia.

  • La Guàrdia Urbana va confirmar que el conductor de la Línia 24 d’autobús de TMB era positiu en cànnabis en el moment de l’incident.
  • El conductor ja va donar positiu en el control d’alcohol i drogues que li van fer “in situ”, però estava pendent de conèixer el resultat de la contraanàlisi de la Guàrdia Urbana, que ha confirmat el primer resultat.