Barcelona i Àrea
Accident a la cruïlla de Ganduxer amb Diagonal el passat 3 de gener
Foto: Accident a la cruïlla de Ganduxer amb Diagonal el passat 3 de gener | Cedida
Accidents

Un punt negre d'accidents a Sarrià acumula 45 accidents amb ferits

Accident a la cruïlla de Ganduxer amb Diagonal el passat 3 de gener
Foto: Accident a la cruïlla de Ganduxer amb Diagonal el passat 3 de gener | Cedida

El passat 3 de gener, un cotxe bolcat a Sarrià-Sant Gervasi escenificava la perillositat d'un dels punts negres d'accidents de trànsit a Barcelona. Es tracta de la cruïlla del carrer Ganduxer i l'avinguda Diagonal, un indret que acumula 45 accidents amb ferits en els últims 4 anys.

Què sabem? Segons les dades de la Guàrdia Urbana, en aquests sinistres s'han vist implicats 37 turismes, 36 motos, 7 bicicletes, 4 furgonetes, 4 ciclomotors, 3 taxis i 4 vehicles més.

En detall: Els accidents van causar 65 ferits lleus i 3 greus. Aquests últims van requerir un ingrés hospitalari durant més de 24 hores.

Tot i això, la Urbana no veu motius suficients per considerar la cruïlla com una zona de risc, ja que perquè això es compleixi és necessari que la zona concentri 10 accidents amb víctimes en 1 any en un radi de 15 metres, segons estableix el Pla de seguretat viària local de Barcelona 2019-2022

  • "Durant l'any 2021, a Sarrià-Sant Gervasi cap punt va complir aquests criteris", assenyala l'Ajuntament en una resposta al grup municipal de Junts per Catalunya, que s'ha interessat per l'alta sinistralitat en aquest punt de la zona alta. 

Què diuen els veïns? El president de l'Associació de Veïns Turó Parc, Bartolomé Criado, denuncia que aquest encreuament acumula accidents des de fa anys i reclama millorar la seqüència dels semàfors per evitar més accidents. 

  • "Ja va haver-hi un motorista mort", recorda Criado, sobre un accident que va tenir lloc fa 8 anys.

A partir d'ara: L'Ajuntament de Barcelona explica que s'està elaborant un informe des del departament de Mobilitat per millorar la senyalització i la visibilitat de la cruïlla. "Esperem que es puguin dur a terme el més aviat possible".