Barcelona i Àrea
El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall
Foto: El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall | Oliver de Ros
Eleccions municipals

Maragall denuncia una "operació" a favor de Trias per les eleccions

El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall
Foto: El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall | Oliver de Ros

El candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, denuncia "una operació" a favor del candidat de Junts, Xavier Trias, com la que es va fer fa quatre anys amb Manuel Valls. 

Per què és important? El pròxim 28 de maig se celebren eleccions municipals. Les enquestes a la capital catalana apunten un possible empat, o resultats molt ajustats, entre quatre formacions: En Comú Podem, PSC, Junts i ERC. 

Què diu? L'alcaldable d'ERC ha denunciat aquest diumenge des dels Tres Tombs que hi ha una "operació" per impulsar Trias i assegura que:

  • "És una operació dirigida i perfectament descriptible", assegura el republicà. 
  • "La vam veure fa quatre anys i la tornem a veure amb altres protagonistes en la mateixa direcció: amb l'afany de controlar i dirigir el que passa a la ciutat".

En detall: Sobre l'enquesta de La Vanguardia que dona la victòria a Trias i situa al republicà en tercera posició, l'alcaldable hi ha restat importància i ha assegurat que els sondejos són "soroll".

  • "El que ens diuen és que estem en condicions d'expressar una alternativa eficient, potent, d'ambició, confiança i orgull per la ciutat de Barcelona i això és el que compta", ha etzibat Maragall. 
  • Preguntat per possibles pactes electorals, Maragall ha respost que es tracta d'una qüestió "absolutament precipitada". "Treballem per guanyar i ser líders i qualsevol altra hipòtesi des del nostre punt de vista no és versemblant", ha apuntat.

D'on venim: En els últims comicis, el vot de Manuel Valls va ser clau per impedir que Maragall fos alcalde i permetre un govern encapçalat per l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Barcelona en Comú).

  • Colau va pactar amb els socialistes i va formar l'actual govern de coalició amb els socialistes.