Barcelona i Àrea
El sector del taxi ha convocat una protesta aquest dimarts 17 de gener
Foto: El sector del taxi ha convocat una protesta aquest dimarts 17 de gener | Europa Press
Protestes

Protesta dels taxis: disposats a boicotejar els viatges gratis de Bolt

El sector del taxi ha convocat una protesta aquest dimarts 17 de gener
Foto: El sector del taxi ha convocat una protesta aquest dimarts 17 de gener | Europa Press

Enmig de la guerra entre el sector del taxi i els vehicles amb llicència VTC, els taxistes utilitzaran els viatges gratuïts anunciats per la companyia Bolt, per portar-los a comissaries de la Guàrdia Urbana, segons ha avançat el Periódico.

Per què és important? El sector del taxi ha convocat una protesta aquest dimarts 17 de gener a Barcelona per denunciar els "atacs sense precedents" al sector per part de plataformes com Free Now, Uber o Bolt.

  • La mobilització començarà a les 10:30 a la plaça Espanya i acabarà al Parlament de Catalunya. 

Què en sabem? Com a resposta a aquesta protesta, Bolt, la companyia de VTC, oferirà durant tot un matí viatges gratuïts mentre duri la protesta del sector del taxi

  • Bolt s'afegeix així a la convocatòria que l'associació de vehicles de transport amb conductor (VTC) Movea ha impulsat com a resposta al sector del taxi.
  • En un comunicat, la companyia Bolt ha criticat que el sector del taxi només vol "paralitzar" la mobilitat de Barcelona amb la seva protesta. 
  • Segons Movea, han ofert aquesta possibilitat per donar una solució a aquells ciutadans que es vegin afectats per la vaga convocada per aquest dimarts.

El més nou: Els taxistes han respost a la iniciativa de Bolt i han dit que utilitzaran els viatges gratis, demanant-los ells mateixos, per portar-los a comissaries de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Què ha dit? 

  • "Tenim l'aplicació baixada. Demà demanarem Bolt i els portarem a les comissaries de la Guàrdia Urbana, i telefonarem a la policia mentre estiguem de camí", ha dit el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez a El Periódico.
  • "Tots els cotxes de Bolt són il·legals; així que, si volen viatges gratis, doncs farem viatges gratis. Estem encantats", ha declarat Álvarez.

Què esperar? La mobilització del sector del taxi tindrà lloc aquest dimarts a la capital catalana.

  • Els sindicats de taxistes denuncien els "atacs" d'empreses com Free Now, Uber o Bolt, que asseguren que posen en risc l'actual sistema de tarifes regulades.
  • El sector del taxi també amenaça amb altres mobilitzacions quan se celebri el Mobile World Congress, que comença el 27 de febrer i també durant les eleccions municipals al maig.