Barcelona i Àrea
Taxi a Barcelona
Foto: Taxi a Barcelona | ACN
Vaga

El sector del taxi convoca vaga: quan i a qui afectarà?

Taxi a Barcelona
Foto: Taxi a Barcelona | ACN

El sector del taxi, Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya, han convocat una vaga entre el 31 de gener i el 3 de febrer, coincidint amb el congrés audiovisual ISE. 

Situació actual: Aquest dimarts, centenars de taxistes han sortit pels carrers de Barcelona per protestar contra la plataforma Free Now. 

En detall: Els taxistes faran vaga del 31 de gener fins al 3 de febrer.

  • Unes dates que coincideix amb la celebració del congrés audiovisual ISE, que tindrà lloc a la Fira de Barcelona. 

Què diuen? La decisió s'ha pres aquest dimarts al migdia després que el sector hagi constatat que no els rebria el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni el conseller de Territori, Juli Fernández. 

  • El coordinador d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha assenyalat que aquesta és una "aturada que ningú vol" i ha deixat clar que ara està en mans de la Generalitat fer propostes per arribar a un acord que haurà de ratificar l'assemblea.

Previsions: El portaveu del sector del taxi ha deixat la porta oberta a estendre les mobilitzacions pel Mobile World Congress, que se celebra un mes més tard.

Què reclamen? El sector del taxi reclama que la Generalitat incorpori tres mesures a la Llei del taxi o que ho faci a través de la Llei d'acompanyament dels pressupostos o d'un decret llei.

  1. El sector reclama que es distingeixi clarament les empreses dedicades als serveis de la informació i operadors de transports, com ja queda definit en la jurisprudència del TJUE.
    • En aquest sentit, considera que operadores com Free Now o plataformes VTC són operadors de transport i han de tenir la seu a l'Estat i complir les tarifes amb "descomptes no agressius".
  2. Demanen que els operadors de taxi tinguin limitat a un 15% el nombre de llicències, unes 1.800 com a màxim, a tot Catalunya per evitar situacions de monopoli.
  3. Reiteren la necessitat que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra retirin de la circulació les VTC que no compleixen amb la normativa.