Barcelona i Àrea
Foto: | Europa Press
Manifestació

Els taxistes amenacen amb tornar a col·lapsar Barcelona

Foto: | Europa Press

Els taxistes han convocat una aturada de 4 hores a Barcelona i s'afegiran a la vaga de metges i mestres. 

Per què és important? El sector del taxi ha anunciat que farà una aturada de quatre hores a la Gran Via de Barcelona el pròxim dimecres i s'afegeixen a la jornada de vaga convocada per l'educació i la sanitat. 

El motiu: Els taxistes diuen que és "l'últim avís" perquè s'acabi amb el sistema de tarifes dinàmiques d'operadors com Free Now i la circulació de VTC que no compleixin els requisits de la llei. 

Què en sabem? L'aturada es farà la Gran via de Barcelona el pròxim 25 de gener i coincidirà amb la convocatòria de vagues del sector de la sanitat i l'educació del 25 i 26 de gener. 

  • Els taxistes estan cridats a estacionar els seus vehicles de treball a la Gran Via entre 10:00 del matí i les 14:00 del migdia.
  • Només s'oferiran serveis mínims per a emergències o per al trasllat de persones amb mobilitat reduïda.

Què diuen? El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, s'ha tornat a mostrar indignat amb el Departament de Territori, amb qui ha trencat totes les negociacions, després que hagin sortit 1.173 llicències VTC amb un any de vigència. 

  • Álvarez apunta que la mobilització serà per defensar un sector públic com també ho és la sanitat i l'educació.
  • Diu que des de la marxa lenta del passat dimarts "s'han mogut coses" i "totes dolentes". 
  • Tot i això, ha tranquil·litzat el sector, ja que ha assegurat que la meitat de les llicències que han sorgit ara amb un any de vigència –els quatre anys de moratòria els van començar a comptar des del 2019- corresponen a les VTC tradicionals i ha augurat que al juliol ja en quedaran poques perquè hauran anat caducant.