Barcelona i Àrea
Un usuari en patinet amb casc
Foto: Un usuari en patinet amb casc | Gustavo Valiente / Europa Press
Noves mesures

Casc obligatori per circular en patinet elèctric a Barcelona

Un usuari en patinet amb casc
Foto: Un usuari en patinet amb casc | Gustavo Valiente / Europa Press

Barcelona preveu fer obligatori l'ús del casc per conduir patinets elèctrics a partir de l'abril. L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per modificar l'ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles per adaptar-la a normatives estatals.

Per què és important? L'ús del patinet elèctric s'ha més que doblat a l'àrea metropolitana de Barcelona en els últims dos anys.

  • La utilització d'aquests aparells ha augmentat un 123% i el de les bicicletes un 34% entre el 2019 i el 2021, segons un estudi de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) publicat el passat abril.

D'on venim? La proposta del consistori barceloní també vol donar resposta a un acord del plenari de l'abril del 2021 en què ja es va acordar per unanimitat fer els passos necessaris per fer obligatori l'ús del casc i elements reflectants.

En detall: Barcelona s'avança així a la modificació del reglament general de circulació que ha de regular l'ús del casc i que encara no s'ha aprovat. 

  •  Altres ciutats, com Lleida o Girona, ja han impulsat els canvis i obliguen a circular amb casc.

A més: Portar el patinet elèctric al transport públic estarà prohibit a partir de l’1 de febrer, el que inclou metro, bus, ferrocarril, tramvia i Rodalies.

En context: El detonant de la prohibició va ser l'incendi d'un patinet dintre d'un ferrocarril el passat 17 de novembre, mentre circulava entre Sant Boi i Molí Nou. 

Els fets van fer saltar les alarmes a l'ATM i altres empreses de transports, i als Bombers, que van mostrar la seva preocupació i van proposar prendre mesures.

Etiquetes: Barcelona Trànsit