Barcelona i Àrea
Activistes nus pels drets dels animals coberts de sang falsa
Foto: Activistes nus pels drets dels animals coberts de sang falsa | Matthias Oesterle / ZUMA Press Wir / DPA
Maltractament animal

Activistes es despullen davant de la Sagrada Família contra les granges pelleteres

Activistes nus pels drets dels animals coberts de sang falsa
Foto: Activistes nus pels drets dels animals coberts de sang falsa | Matthias Oesterle / ZUMA Press Wir / DPA

Desenes d'activistes de l'organització internacional per a la defensa dels animals AnimaNaturalis s'han concentrat aquest diumenge a l'avinguda de Gaudí, davant de la Sagrada Família, per exigir el tancament de les granges pelleteres.

Què ha passat? Els participants s'han posat a la pell dels milions d'animals sacrificats per la indústria i ho han fet completament nus, ruixats amb sang artificial i amuntegats els uns sobre els altres, “com queden els cossos dels animals sense vida una vegada els han arrencat la pell".

  • L'objectiu de la protesta és conscienciar la població del nombre d'animals que s'utilitzen aquesta indústria i pressionar per un debat que porti al tancament de totes les granges pelleteres d'Espanya, 27 de visons i 3 de conills.

En context: Països com el Regne Unit, Àustria, Itàlia, Croàcia, Grècia, República Txeca, Suècia, Alemanya i Holanda ja han prohibit les granges pelleteres.

Què han dit? 

  • "Vestir pells d'animals no només és ineficient i anacrònic, sinó que intensament cruel amb els animals", ha declarat la coordinadora d'AnimaNaturalis a Barcelona, Gemma Guaza.
  • "Els motius ètics que han portat aquests països a la prohibició de les granges pelleteres no són suficients a Espanya, que s'ha convertit en refugi per als empresaris que es lucren amb la vida dels animals", ha denunciat Guaza.

A més: Aquesta protesta dona suport a la Iniciativa Ciutadana Europea '#FurFreeEurope', que recull firmes per pressionar la Comissió Europea a prohibir les granges pelleteres a tota la Unió i regular la importació de pells d'animals al mercat europeu.