Barcelona i Àrea
Concentració per Kira, l'estudiant del Pare Manyanet que es va suicidar
Foto: Concentració per Kira, l'estudiant del Pare Manyanet que es va suicidar | ACN
Tribunals

Kira, l'alumna del Pare Manyanet que es va suicidar, no va patir bullying segons el jutge

Temps de lectura: 2 minuts
Concentració per Kira, l'estudiant del Pare Manyanet que es va suicidar
Foto: Concentració per Kira, l'estudiant del Pare Manyanet que es va suicidar | ACN

El jutge ha tancat el cas de la Kira, l'alumna del Pare Manyanet que es va suïcidar amb 15 anys i la família de la qual denunciava assetjament escolar; assegura que no hi va haver tal assetjament.

Per què és important? Els fets són polèmics perquè van visibilitzar el malson que viuen molts menors als quals l'assetjament escolar els pot portar al suïcidi. També afecta una escola molt polèmica, que més enllà de ser investigada per bullying, també ho és per sancionar un informàtic que va denunciar pedofília.

Background: 

  • La jove es va treure la vida el 19 de maig del 2021.  L'alumna feia 3r d'ESO i els Mossos i el Departament d'Educació van obrir una investigació per si hi podia haver relació entre la mort i l'assetjament escolar.
  • Els investigadors van trobar un correu electrònic que va aparèixer a la bústia de la jove després del seu decés amb les paraules 'mort' i 'mor'. El va enviar un company.
  • A més, els pares han portat el cas als mitjans de comunicació i han convocat diverses protestes contra l'escola. 

En profunditat:

  • El titular del Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona ha tancat el cas del suïcidi de l'alumna. Va decidir el sobreseïment el 10 d'octubre del 2022.
  • Ha conclòs que no hi havia cap situació d'assetjament a l'escola, segons explica el centre en una carta que ha fet arribar aquest dimarts a les famílies.
  • El centre educatiu afegeix a l'escrit, al qual ha tingut accés l'ACN, que el magistrat no veu que l'escola "pogués tenir cap responsabilitat en aquesta dolorosa situació".

Què diu l'escola? El Pare Manyanet valora el cas en la carta que ha enviat a les famílies i ho fa de la següent manera:

  • "Tot i que l'Ajuntament de Barcelona i els pares de la menor van recórrer la resolució, el mateix Jutjat l'ha confirmat, mantenint el que l'escola va defensar des del primer moment: que no hi havia cap indici que la nostra estimada Kira, "una excel·lent alumna", com també la defineix el Jutjat, patís assetjament de cap mena", clou la carta enviada per l'escola a les famílies.