Barcelona i Àrea
Els VTC anuncien manifestacions i marxes lentes els pròxims 6, 7 i 8 de febrer
Foto: Els VTC anuncien manifestacions i marxes lentes els pròxims 6, 7 i 8 de febrer | Europa Press
Manifestació

Els VTC convoquen tres dies de manifestacions i marxes lentes

Temps de lectura: 2 minuts
Els VTC anuncien manifestacions i marxes lentes els pròxims 6, 7 i 8 de febrer
Foto: Els VTC anuncien manifestacions i marxes lentes els pròxims 6, 7 i 8 de febrer | Europa Press

La patronal dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) ha convocat tres dies de manifestacions i marxes lentes els pròxims 6, 7 i 8 de febrer des de la plaça Espanya de Barcelona.

Què en sabem? La manifestació l'organitzen per denunciar que la "desídia", les "errades administratives" i una regulació "mal aplicada" tenen "bloquejada" l'activitat econòmica des de l'1 de gener.

  • Segons l'Associació Gran Turisme de Catalunya, des d'aquella data s'han denegat 600 llicències urbanes.
  • Han estat denegades, segons diuen, per errors que atribueix al Departament de Transports de la Generalitat "sense verificació per part de l'AMB", per haver venut vehicles per "sobreviure el període pandèmic", per fer canvis de societat "per subsistir" o per no signar una declaració responsable el 2019.

Què diuen? 

  • "Som autònoms i Pimes que hem de fer front a fortes inversions", alerta l'associació al comunicat on anuncia les manifestacions.
  • També lamenta que no s'ha atès la petició "insistent" de reunions "i respostes".

Context: L'anunci del sector dels VTC arriba l'endemà que centenars de taxistes ocupessin la Gran Via de Barcelona en una protesta contra les plataformes de lloguer d'aquest tipus de vehicles, que consideren competència deslleial.

  • El sector del taxi ha protestat perquè s'acabi amb el sistema de tarifes dinàmiques d'operadors com Free Now i la circulació de VTC que no compleixin els requisits de la llei.
  • Més de 2.000 taxis, segons l'organització, i 900, segons l'Ajuntament de Barcelona, van ocupar un llarg tram de la Gran Via de Barcelona, entre Plaça Tetuan i passeig de Gràcia.
  • El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, avisava que el sector "està al límit i a les portes de dues fires mundials molt importants. L'administració ha de posar solucions ja". 

Tot i això, els taxistes van acordar "donar una treva" al Govern fins a la celebració del Mobile World Congress (MWC), el 27 de febrer, i van acabar desconvocant la vaga prevista per a la setmana que ve.