Barcelona i Àrea
Desperfectes al consolat del carrer Aribau
Foto: Desperfectes al consolat del carrer Aribau | ACN
Ambaixades

Giorgia Meloni denuncia un atac vandàlic al consolat d'Itàlia a Barcelona

Temps de lectura: 1 minut
Desperfectes al consolat del carrer Aribau
Foto: Desperfectes al consolat del carrer Aribau | ACN

La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha denunciat aquest dissabte un atac vandàlic al consolat del país a Barcelona.

Per què és important? Aquest succés de suma a "l'atemptat" patit fa poques hores a la delegació diplomàtica italiana a Berlín, on s'hauria cremat el cotxe d'un funcionari de l'ambaixada.

Què sabem? Segons ha pogut saber Principal els fets es van produir a les 10:30 del divendres a la seu del consolat italià al carrer Aribau de Barcelona.

  • Segons expliquen els Mossos d'Esquadra es tracta d'una sèrie de "pintades reivindicatives" amb "simbologia anarquista".
  • També s'han registrat danys a la porta de l'edifici i al mobiliari de la porteria.

Què ha dit Meloni? Segons ha dit a Twitter, el govern italià segueix amb "preocupació i atenció" aquests "nous casos de violència contra els nostres funcionaris i representacions diplomàtiques".

A més: En el cas de Barcelona, els Mossos ho investiguen com un acte vandàlic, però no han fet identificacions ni detencions. Fonts del cos han explicat a Principal que s'ha incrementat la presència policial a la zona de la delegació, ubicada al carrer Aribau de Barcelona, per "garantir la seguretat".