Barcelona i Àrea
Ganivets intervinguts als carrers de Barcelona per la Guàrdia Urbana
Foto: Ganivets intervinguts als carrers de Barcelona per la Guàrdia Urbana | Principal
Successos

Les agressions amb ganivet es disparen un 32% a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Ganivets intervinguts als carrers de Barcelona per la Guàrdia Urbana
Foto: Ganivets intervinguts als carrers de Barcelona per la Guàrdia Urbana | Principal

Els delictes amb armes blanques s'ha disparat un 32% a Barcelona en comparació amb el 2019. Són dades del 2022 fetes públiques aquest dijous després de l'última Junta Local de Seguretat de Barcelona. 

Per què és important? La tinença i ús d'armes blanques preocupa als Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, com han expressat els seus màxims responsables polítics en els últims mesos. 

  • Fa només uns dies, els Mossos d'Esquadra informaven que els delictes amb navalles i altres ganivets van augmentar el 2022 fins a un 44% (1.823 casos). Aquest repunt de casos ha motivat l'activació del pla Daga que persegueix evitar la proliferació d'armes blanques amb controls, més il·luminació i càmeres als punts més conflictius.

A més: Una altra dada alarmant que s'extreu d'aquesta Junta Local de Seguretat, presidida per l'alcaldessa Ada Colau i on hi participen Mossos i Urbana, és l'augment del 26,9% de les violències sexuals.

  • Les denúncies per violència gènere també creixen respecte 2019, concretament un 24,5%, en tots els àmbits (maltractaments, violència habitual a la llar (58%) i trencament de condemna. 
  • Per donar resposta a aquesta realitat, s'ha activat el Pla Contra les Violències Sexuals, que va néixer per prevenir delictes sexuals especialment en entorns d'oci. El 2022 es van fer 339 dispositius a la nit, 492 contactes i 5 presentacions al sector de l'oci nocturn (discoteques, hotels, taxis, etc).

Tot i això, les poques dades positives són les referents als furts (robatoris sense violència) que baixen un 26,6%. Això és rellevant perquè aquests delictes representen la meitat del total de delictes que tenen lloc a Barcelona.

  • L'any passat es van registrar 193.286 furts. El 2019 es van denunciar 226.366
  • També baixen els robatoris amb força a interior de domicili i robatoris amb força i violència a botigues. 

Per acabar: Els Mossos destaquen la implementació del Pla Tremall per perseguir la multireincidència.