Barcelona i Àrea
Guàrdia Urbana
Foto: Guàrdia Urbana | ACN
Seguretat

Un sindicat policial denúncia "atacs vandàlics" contra agents a Ciutat Vella

Temps de lectura: 2 minuts
Guàrdia Urbana
Foto: Guàrdia Urbana | ACN

La Central Sindical Independent i de Funcionaris, conegut com a CSIF, denuncia que els agents destinats a una comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona pateixen "atacs vandàlics". 

Per què és important? El sindicat policial CSIF denuncia que agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona pateixen agressions mentre patrullen pel barri de Ciutat Vella. 

Què diuen? En un comunicat, el sindicat ha alertat que els policies sovint són víctimes de "llançaments d'objectes" quan van amb els cotxes policials. 

  • També denuncien que s'han produït reiterades destrosses en les motocicletes i cotxes ubicats a la xona d'aparcament del cos policial, situada entre els carrers Drassanes i Sant Oleguer. 
  • El CSIF adverteix que aquest aparcament no disposa de videovigilància.
  • El sindicat diu que en reiterades ocasions s'han trobat retrovisors trencats, ratllades i seients de motocicletes amb orins i defecacions a sobre. 
  • "Ja vam advertir que la ubicació d'aquesta comissària era un error per diversos motius, entre els quals destacàvem, els inherents a la seguretat de l'edifici i l'evident mancança de protecció a les reserves de vehicles", ha apuntat el sindicat.

En detall: A més, també expliquen que el passat mes de gener es va registrar un incendi en una bateria de contenidors propera a la comissaria i que el 21 de febrer va aparèixer trencat i malmès un vehicle propietat d’un agent.

Situació actual: El sindicat ha sol·licitat una reunió urgent a la part social de l'administració i ha demanat que s'emprenguin les mesures necessàries per revertir la situació.

  • CSIF ha presentat nombroses denúncies davant d'Inspecció de Treball per alertar que "les instal·lacions són força deficients" i que hi ha una "manca de seguretat i salut". 
  • També han fet arribar un escrit al cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona i un altre al cap del departament de Prevenció de Riscos Laborals exposant la greu situació que pateixen aquests professionals.