Barcelona i Àrea
Ernest Maragall (ERC)
Foto: Ernest Maragall (ERC) | ACN
Eleccions municipals

El PP "suggereix" un tripartit amb el PSC i Junts a Barcelona, segons Maragall

Temps de lectura: 2 minuts
Ernest Maragall (ERC)
Foto: Ernest Maragall (ERC) | ACN

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha alertat de la "temptació" de "fer aparèixer una altra mena de tripartit" a l'Ajuntament entre els socialistes, Junts i el PP. "És el que des del PP estan suggerint", ha advertit en una entrevista al diari 'Ara'.

Context: Per ara, les enquestes situen el socialista Jaume Collboni; l'actual alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, i l'exalcalde Xavier Trias, que serà el cap de llista de Junts, competint per guanyar les eleccions, amb una ERC que la majoria de sondejos situen en quarta posició i molt a prop dels seus competidors.

Què ha dit? A més d'assegurar que hi ha la "temptació" per part del PP de formar un tripartit amb Junts i PSC a l'Ajuntament de Barcelona...

  • El candidat d'ERC a l'alcaldia ha assegurat que considera "un adversari principal" el PSC, però que creu que "algú està interessat" que els comicis del mes de maig semblin una pugna entre Colau i Trias, i ha assenyalat que defensen "conceptes del passat".
  • "És molt més que una batalla entre el 2011 i el 2015. La pregunta pertinent és: un cop superada l'etapa de la senyora Colau, ara què?", ha plantejat. Per això, ha considerat que la campanya electoral "permetrà que es distingeixin molt clarament els projectes".

Propostes: Algunes de les promeses que Maragall portarà al seu programa electoral són...

  • "Anar a totes" per revertir la manca d'habitatge assequible a la ciutat. El regidor republicà ha plantejat construir al llarg del proper mandat "almenys 20.000 habitatges nous, 5.000 cada any, i d'aquests, entre 6.000 i 8.000 de protecció oficial". "Em sembla que està al nostre abast i que no és cap barbaritat", ha assegurat.
  • També ha apostat per un salari mínim de ciutat de 1.500 euros. "Ens l'hem d'autoexigir", ha afirmat. Precisament, dijous l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va situar en 1.447,49 euros mensuals el sou mínim per viure dignament a l'àrea de Barcelona.

Previsions: Les eleccions se celebraran el 28 de maig del 2023.