Barcelona i Àrea
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Europa Press
Operació Catalunya

Trias diu que l'Operació Catalunya li va fer perdre les eleccions del 2015

Temps de lectura: 2 minuts
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Europa Press

L'exalcalde de Barcelona i actual candidat de Junts a l'alcaldia de l'Ajuntament, Xavier Trias, creu que l'Operació Catalunya el va perjudicar electoralment i va "destruir" Convergència. 

Per què és important? L'Operació Catalunya és la conspiració policial i política impulsada pel govern espanyol de Mariano Rajoy per frenar el procés independentista. 

  • L'operació tenia com a objectiu, entre d'altres, desacreditar la família Pujol, el partit de Convergència Democràtica de Catalunya, i polítics com Xavier Trias o Ada Colau. 

Què diu? El candidat de Junts a l'alcaldia de la capital catalana ha explicat a RAC1 que creu que per culpa de l'Operació Catalunya va perdre les eleccions municipals del 2015. 

  • En preguntar-li si creu que l'Operació Catalunya li va fer perdre les eleccions municipals del 2015, ha contestat: "L'Operació Catalunya sí, perquè el que ha fet l'Operació Catalunya és que ha destruït CDC. Una altra cosa és que es pot dir que CDC va fer coses mal fetes". 
  • "No tinc recorregut, si tingués recorregut sí que la presentaria", ha dit.
  • L'exalcalde ha recordat que ja va presentar una querella contra l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, però no s'hi va admetre a tràmit.
  • "Realment ens va fer mal, jo crec que el president Pujol es va espantar, va fer una declaració que jo crec que era equivocada i així va ser, és la vida. És veritat que nosaltres ho podríem haver fet millor", i ha afegit que seria un error no reconèixer els errors.

Previsions: Respecte a les eleccions municipals i a menys de tres mesos que se celebrin, Trias ha tornat a descartar un pacte de govern amb l'actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. 

  • Però sí que s'ha mostrat més obert a poder pactar amb ERC o el PSC: "Si no soc la llista més votada, votaré el més votat si no és Colau".