Barcelona i Àrea
Mossos d'esquadra durant l'operatiu
Foto: Mossos d'esquadra durant l'operatiu | Mossos d'esquadra
Seguretat

Vídeo: Tensió al Círculo Ecuestre per un debat sobre la inseguretat a Barcelona

Temps de lectura: 3 minuts
Mossos d'esquadra durant l'operatiu
Foto: Mossos d'esquadra durant l'operatiu | Mossos d'esquadra

El Círculo Ecuestre de Barcelona ha estat escenari d'un intens debat sobre la seguretat a la capital catalana. Diverses persones del públic s'han encarat amb els representants policials que participaven en el col·loqui, quan aquests han defensat que Barcelona és una ciutat segura. 

Per què és important? La seguretat i el paper dels cossos de seguretat és una de les carpetes més importants de la política municipal i que previsiblement serà crucial a les eleccions municipals del 28 de maig.

Context: La periodista Mayka Navarro ha conduït la trobada, en la qual han participat Marta Fernández, comissaria i cap dels Mossos a Barcelona, Pedro Velàzquez, intendent en cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, María José Ortega, comissaria de la Policia Nacional a Catalunya, i Lluís Sans, president de l’Associació del Passeig de Gràcia.

Què ha passat? 

  • Abans de donar pas a la pregunta de la Plataforma de Veïns Afectats per la Inseguretat de Barcelona, Navarro ha demanat "brevetat" a la seva representant perquè només quedaven "quatre minuts" per tancar la ponència: "Està a les teves mans".
  • "No estic gaire d'acord amb moltes de les coses que s'han dit", començava dient Carolina, llançant acusacions de voler "negar l'evidència" davant les informacions que situen Barcelona és la ciutat més insegura d'Espanya.
  • Els ha retret que recorrin a estadístiques que des del seu punt de vista són poc realistes i ha considerat que els furts i els robatoris amb violència o intimidació són una tònica habitual a la ciutat. 
  • La periodista l'ha tallat, informant la resta que la coneixia per un problema de seguretat que van patir al barri de les Tres Torres. "Va haver-hi una solució policial?". "Sí", li ha respost la dona, acusant-la de fer "preguntes capcioses". "M'agradaria saber si he de respondre el que tu vols que respongui o puc dir el que jo penso", li ha reblat.
  • Navarro ha intentat seguir amb la ponència donant pas a una altra persona, però la representant de la plataforma ha insistit que la deixi acabar: "El dispositiu policial a les Tres Torres va anar molt bé, però necessitem no només més presència policial, sinó una reforma de les lleis".

A més: També ha criticat que, per poder interposar una denúncia en una comissaria calgui esperar més de quatre hores.

  • Un fet que Marta Fernández, comissaria i cap dels Mossos a Barcelona, ha dit que no li "consta" i que l’espera mitjana actual és de 30 minuts.
  • L’intendent en cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pedro Velàzquez, ha explicat que la policia barcelonina i els Mossos estan ultimant un sistema perquè la ciutadania pugui interposar denúncies en les comissaries dels dos cossos policials que hi ha arreu del municipi. 

Altres dades: 

  • L'any 2019, va haver-hi una injecció de 400 agents dels Mossos a la capital catalana.
  • El 49% dels delictes que es denuncien a Barcelona són furts, els quals són considerats delictes "de baixa intensitat". 

En vídeo: