Barcelona i Àrea
La futura Gran Via per sobre dels túnels de Glòries
Foto: La futura Gran Via per sobre dels túnels de Glòries | Ajuntament Barcelona
Barcelona

Així quedarà la Gran Via sobre el túnel de Glòries amb les obres del 2024

Actualitzat: Dilluns, 27 de març de 2023. 08:50
Temps de lectura: 2 minuts
La futura Gran Via per sobre dels túnels de Glòries
Foto: La futura Gran Via per sobre dels túnels de Glòries | Ajuntament Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona té a punt el projecte per fer un nou passeig verd al tram de la Gran Via de sobre els túnels de Glòries. 

Per què és important? Es tracta del tram entre els carrers de Badajoz i Bilbao, alliberats del trànsit des de fa poc menys d'un any amb un recent túnel de dos sentits per reduir el soroll i la contaminació a la zona. Ara mateix, a la superfície, hi ha un espai d'estada i jocs de forma temporal.

Així serà: El projecte vol crear "una rambla verda" que connecti amb el parc de les Glòries.

  • La proposta preveu renovar 70.000 m2 perquè el verd sigui "el protagonista", amb una gran arbrada de 21 metres d'amplada, en concret uns 450 arbres i arbustos.
  • També vol mantenir un espai de passeig ampli, de 21 metres d'amplada, amb uns 200 bancs i cadires com a llocs d'estada, a més de zones de joc, àrees de pícnic o taules de tenis-taula o escacs.
  • A més a més, hi haurà un carril a banda i banda per al pas de bicicletes, trànsit local i serveis i un espai bidireccional per a busos i tramvia. 
  • On hi ha el centre comercial de Glòries, hi haurà un carril d'ús local i bicicletes i un espai per al tramvia desdoblat i busos en doble sentit.

La polèmica: Les instal·lacions actuals inclouen unes tirolines per nens (adaptades, així també les poden gaudir aquells amb problemes de mobilitat). Tanmateix, aquestes han motivat les queixes dels veïns pel soroll que provoquen de nit. El projecte no concreta què passarà amb les tirolines, però fonts municipals no descarten ubicar-les en un altre espai.

Previsions: El pròxim pas és aprovar el projecte executiu definitiu a la comissió de govern del 20 d'abril. Així, la previsió és licitar les obres abans de final de mandat perquè comencin el primer trimestre del 2024; acabarien la primavera del 2026.

Mentrestant: Sicília, una de les futures estacions del nou tramvia que unirà els dos extrems de la Diagonal, ja pren forma.

Etiqueta: Barcelona