Barcelona i Àrea
L'alcaldessa Ada Colau durant l'entrevista a 8TV
Foto: L'alcaldessa Ada Colau durant l'entrevista a 8TV | 8TV
Ada Colau

Colau: "Madrid dispara contra Barcelona per evitar parlar de l'augment de criminalitat"

Temps de lectura: 3 minuts
L'alcaldessa Ada Colau durant l'entrevista a 8TV
Foto: L'alcaldessa Ada Colau durant l'entrevista a 8TV | 8TV

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que Madrid "dispara constantment contra Barcelona per evitar parlar dels seus problemes" de seguretat.

Què en sabem? En una entrevista al programa Més Singulars de 8tv, l'alcaldessa de Barcelona en Comú ha carregat contra la "campanya política" orquestrada des de la capital espanyola per definir la capital catalana com una ciutat insegura i perillosa.

  • La primera edil assegura que, a diferència del que informen "alguns mitjans com Telecinco o antena 3", la delinqüència a Barcelona ha baixat un 20% respecte al 2019, l'any previ a la pandèmia.

Què diu?

  • "Tothom veu que hi ha hagut una campanya política contra la nostra ciutat. Durant la pandèmia, en determinats mitjans podies veure en bucle un robatori a Barcelona una mica espectacular. També passava amb els botellots. En canvi, a Madrid, que passava el mateix o encara més creu perquè hi havia botellots amb assassinats, ho tractaven om una anècdota".
  • "Això coincideix amb el canvi polític i l'arribada del poder del PP a la Comunitat de Madrid i l'Ajuntament de Madrid. Per evitar parlar dels seus problemes disparen constantment contra Barcelona i Catalunya".
  • "No vull generalitzar, però hi ha hagut alguns mitjans i programes que han amplificat aquests problemes i resulta que, avui, la criminalitat creix molt més a Madrid que a Barcelona, que està a la baixa, però això no és titular enlloc".
  • "Barcelona segueix sent una de les ciutats més segures del món, segons els estàndards internacionals. Evidentment que hem de millorar i ho estem millorant: estem baixant les dades de delictes, hi ha més col·laboració amb Mossos, més efectius policials, un canvi legislatiu... Hem de continuar fent la feina. Entenc la preocupació ciutadana".

A més: En l'entrevista, dirigida pel director del programa, Jaume Barberà, Colau ha fet referència a Laura Borràs, condemnada a 4 anys i mig de presó per corrupció quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). 

  • "Ha d'assumir les conseqüències. Suposo que recorrerà la sentència, però ara hi ha una condemna i no pot tenir un càrrec tan important com el de presidenta del Parlament. És evident que ha de dimitir perquè la institució està per sobre de les persones". 
  • "Per molt que insisteixi, el seu cas no és equiparable al que ha viscut Oriol Junqueras o els altres presos polítics. A ells se'ls havia d'indultar, però Borràs es fa un flac favor a l'equiparar-se amb la seva situació. No és el mateix".

Per acabar: L'alcaldessa de Barcelona ha explicat que ha tingut "dificultats que altres no han tingut".

  • "Vinc de família humil del Guinardó, no coneixia ningú de les elits, que em veien amb perplexitat. No l'havíem vist mai els dinars ni els consells d'administració". 
  • "Durant aquests 8 anys hem après a ser més dialogants, hem fet pactes de ciutat, però no hem volgut formar part de les elits. Hem vingut a fer coses diferents i això ha portat a confrontar amb alguns privilegis que no estaven acostumats a qüestionar-los, com el monopoli del cotxe i la contaminació que genera, els fons voltors... ".
  • "Jo he vingut a defensar un dret superior que és el de l'habitatge".