Barcelona i Àrea
Ocupacions

VÍDEO: Càrregues policials contra uns ocupes de Sarrià

Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos d'Esquadra van carregar aquest dimarts contra un grup d'encaputxats vinculats a una ocupació al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Els joves pretenien boicotejar un acte organitzat per Ciutadans, que denuncia problemes de convivència entre els ocupants i els veïns dels voltants de la plaça Bonanova.

Què en sabem? La candidata de Cs a l'alcaldia de Barcelona va liderar un acte per rebutjar l'ocupació dels col·lectius El Kubo i La Ruïna que des de 2016 i 2019 van irrompre en dos antics edificis de la zona alta de la ciutat, davant del col·legi de La Salle.

  • Agents antiavalots dels Mossos van impedir que un grup d'ocupes i simpatitzants, encaputxats i vestits de negre, s'acostés a l'acte polític.
  • Els manifestants van llençar farina sobre els agents, que van colpejar-los amb les porres en diverses ocasions.
  • Més tard, la policia va protagonitzar una càrrega que va obligar els ocupes a recular corrent i entrar als edificis.

Què diuen? La diputada Anna Grau ha avisat que aniran cada setmana davant dels edificis per fer pressió i intentar que els ocupes marxin.

  • "Vindrem cada dimarts a les 20:00 fins a la seva expulsió. Portem anys així. Sembla que els anaven a desallotjar i es va cancel·lar perquè estem en eleccions".
  • "Aquí tot el m on diu que l'ocupació és una salvatjada, però es tolera".

D'on venim? El 23 de març hi havia previst un desallotjament, però es va cancel·lar, segons va explicar aquell dia el col·lectiu La Ruïna a Twitter.

  • Els veïns denuncien que els membres de l'ocupació van fer servir pistoles de balins i van llençar coets per evitar la desocupació.
  • Un dels immobles, un antic edifici d'oficines està atrinxerat amb tanques d'obra i altres materials.

Context: Els dos edificis s'han convertit en un símbol antisistema que contrasta amb l'entorn acomodat del barri Sant Gervasi-Bonanova.