Barcelona i Àrea
Enfrontaments entre russos a Barcelona
Foto: Enfrontaments entre russos a Barcelona | @Sota_Vision
Guerra d'Ucraïna

Enfrontaments entre russos a Barcelona: "Estem matant gent innocent!"

Temps de lectura: 1 minut
Enfrontaments entre russos a Barcelona
Foto: Enfrontaments entre russos a Barcelona | @Sota_Vision

Una petita manifestació d'un grup de russos a Barcelona va provocar aquest diumenge escenes de tensió entre aquest grup de persones, partidaris de Putin, i altres ciutadans russos crítics amb la guerra d'Ucraïna provocada pel Kremlin, que van voler mostrar la seva disconformitat increpant els manifestants.

Què en sabem? Una trentena de persones es van congregar a l'Arc de Triomf amb símbols comunistes i fotografies d'històrics militars russos per celebrar la caiguda de Berlín en mans soviètiques durant la II Guerra Mundial. L'acció va ser organitzada per l'entitat Regiment Immortal.

  • Uns altres ciutadans, també d'origen rus, s'hi van apropar i els van increpar, com mostren les imatges de Sota, un mitjà de comunicació opositor al règim de Putin. 

Què diuen? Una senyora amb un altaveu va llençar un missatge directe als seus compatriotes, criticant el president rus. 

  • Us hauria de fer vergonya, estem matant gent innocent".
  • Els detractors de Putin i la guerra a Ucraïna els van escridassar amb paraules com "terroristes" o "idiotes", entre altres insults, que van provocar retrets creuats entre els dos grups. 

A més: A Madrid, el Regiment Immortal va organitzar una altra manifestació més gran va aconseguir aplegar més de 100 persones que van recórrer la capital espanyola.

  • En aquest cas, ucraïnesos amb banderes del seu país els van increpar al crit de "russos terroristes" i la Policia Nacional va mobilitzar un grup d'agents per evitar enfrontaments físics.