Barcelona i Àrea
Imatge dels Jardins Mossèn Cinto Verdaguer
Foto: Imatge dels Jardins Mossèn Cinto Verdaguer | Ajuntament Barcelona
Barcelona

Diuen que és el parc més bonic de Barcelona: té estanys i vistes al mar

Barcelona.
Actualitzat: Divendres, 26 de maig de 2023. 10:59
Temps de lectura: 4 minuts
Imatge dels Jardins Mossèn Cinto Verdaguer
Foto: Imatge dels Jardins Mossèn Cinto Verdaguer | Ajuntament Barcelona

La bellesa dels estanys i les vistes d'un parc en concret de Barcelona l'han fet mereixedor de tenir la fama de ser el parc més bonic de la ciutat. Són els Jardins Mossèn Cinto Verdaguer i tot seguit te n'expliquem els detalls i tot allò que has de saber per anar-hi.

Per què és important? Barcelona té moltes opcions verdes per allunyar-se de l'asfalt i connectar amb la natura, fent un parèntesi a l'estrès de la rutina. Fins i tot, un dels parcs de la capital catalana compta amb piscina per poder refrescar-te els dies de més calor.

Els detalls que no et pots perdre dels Jardins Mossèn Cinto Verdaguer

Com tants espais verds de Barcelona, aquests jardins estan situats en els terrenys d'una antiga pedrera. Tenen una gran diversitat de plantes sobre 2.800 metres quadrats de parterres, que s'estenen per damunt de les praderies de gespa, formant una mena de serpentina contínua i acolorida.

Biodiversitat: Els lliris de Sant Joan, les tulipes, els narcisos, les anèmones i les dàlies són només algunes de les espècies de plantes que hi ha. Els arbres també són molt importants, havent-hi eucaliptus, grans magnòlies, xiprers dels pantans, acàcies del Japó, pollancres...

  • A més, hi ha una nodrida colònia d'amfibis. A l'aigua, hi trobaràs exemplars de granota verda, capgrossos, larves de libèl·lules i espiadimonis.

Com fer la visita: La monumental entrada rep el visitant amb un gran escut floral de Barcelona, i just a sobre de l'escalinata, hi ha un petit passeig amb tipuanes. Els diferents entramats de camins et porten per un agradable passeig a través del parc.

  • A la part de dalt, s'hi concentra la part més important de plantes aquàtiques, amb diferents safareigs connectats per una llarga escalinata, una petita cascada amb un estany i un pont de fusta que arrodoneix la delicadesa d'aquest racó, increïble per seure-hi i relaxar-s'hi.
  • Hi ha dues destacades escultures, com són la Noia dels Lliris, de Ramon Sabí i Serra i dedicada al poeta Jacint Verdaguer, i Maternitat, de Sebastià Badia.
  • Des de diferents punts del parc, no només podràs gaudir de vistes de la ciutat, sinó també d'alguns punts del mar. Estigues atent!

Com arribar-hi

Els Jardins Mossèn Cinto Verdaguer es troben a la muntanya de Montjuïc, concretament a l'avinguda Miramar número 30.

A la pràctica: Hi ha diverses alternatives per arribar-hi. 

  • Si et trobes al centre de la ciutat (per exemple, a la plaça de Catalunya), t'hi portarà el bus de línia 55; sense necessitat de fer transbords, t'hi deixarà a la porta. Hauràs de baixar a l'estació Av Miramar - Estació del Funicular.
  • Una altra opció és el Funicular de Montjuïc, especialment si et trobes al Paral·lel. En només dues parades, arribaràs als jardins, baixant a Parc de Montjuïc. Si et trobes lluny, pots arribar al punt d'inici del funicular amb l'L2 o l'L3 del metro, a l'estació de Paral·lel.
  • Si per contra, tens ganes de caminar o no és un impediment per a tu, sempre pots acostar-t'hi a peu. Des de l'avinguda Paral·lel, agafa el carrer de Blasco de Garay i comença a pujar metres; en uns 15 minuts, arribaràs a l'avinguda Miramar, on es troben els jardins. Això sí, tingues en compte la inclinació del terreny, ja que estaràs pujant la muntanya de Montjuïc.

Preu, horari i millor època per visitar el parc

Quant costa l'entrada? L'entrada és gratuïta.

Quan visitar els jardins? L'horari d'obertura és bastant ampli. Concretament, el parc obre a les 10 i tanca al vespre; a l'estiu, a les 21 perquè els dies són més llargs, però cal destacar que poden tancar a la tarda per tasques de manteniment o altres motius.

  • Hi ha dues èpoques de gran floració cada any: els mesos de març i abril i des de finals de juliol fins a principis de setembre.

Quanta estona anar-hi? És recomanable dedicar-hi almenys una mitja hora per conèixer les quatre hectàrees del parc en profunditat i copsar els seus detalls.

Altres parcs de Barcelona

Barcelona té molts més parcs que valen la pena conèixer. A Principal ja te n'hem parlat d'uns quants.

Etiquetes: Barcelona Parcs