Barcelona i Àrea
Foto: Manifestants antifeixistes s'enfronten als antivalots dels Mossos d'Esquadra | Principal/ Oliver de Ros
Manifestacions

VÍDEO: Ous contra els Mossos i càrregues policials en la protesta antifeixista

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: Manifestants antifeixistes s'enfronten als antivalots dels Mossos d'Esquadra | Principal/ Oliver de Ros

La manifestació convocada aquest dijous pel moviment antifeixista al centre de Barcelona va acabar amb moments de tensió i llançaments d'ous contra els Mossos d'Esquadra. La protesta era una resposta a la manifestació convocada per l'empresa Desokupa, que va reunir unes 800 persones, segons les dades de la Guàrdia Urbana.

Context: L'empresari d'aquesta empresa, Daniel Esteve, pretenia reunir "centenars de milers de persones" aprofitant el clima crispat generat en les últimes setmanes a través dels seus missatges a les xarxes socials contra l'ocupació de dos edificis a la plaça Bonanova i, sobretot, les seves proclames contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Què en sabem? Fortament custodiada per agents antiavalots, els activistes antisistema van sortir de la plaça dels Àngels, al barri del Raval i van girar en direcció a la ronda de Sant Antoni.

  • Un cop al carrer Tallers, i després d'uns breus moments de tensió, els manifestants antifeixistes van quedar encerclats a la plaça Castella, on els Mossos els van identificar.
  • L'enfrontament amb la policia ha tingut lloc al carrer Tallers quan els agents han carregat contra els manifestants, vestits de negre encaputxats, i els han arrencat una pancarta després de rebre el llançament d'ous i alguna ampolla. 

Per altra banda, la protesta de Desokupa, que ha arribat amb mínims incidents a la plaça Espanya des de la plaça Universitat i un cop allà s'ha dissolt després d'uns parlaments d'un motorista, una empresària de la nit i Esteve.

  • L'únic incident destacable ha tingut lloc quan els manifestants passaven per la cruïlla de Gran Via amb el carrer Entença, on els veïns d'un immoble els han llançat ous i els han increpat. La intervenció dels Mossos ha evitat que la situació escalés.
  • Esteve ha insistit en el seu missatge contra Colau, demanant explícitament als manifestants que no la votessin el pròxim 28 de maig. 

D'on venim? L'empresa que es dedica a desallotjaments extrajudicials, juntament amb altres partits municipals de l'oposició, han convertit l'ocupació de caràcter antisistema i anarquista de Sarrià en el seu objectiu a batre i un argument per criticar les ocupacions durant la campanya electoral.