Barcelona i Àrea
Imatge d'arxiu
Foto: Imatge d'arxiu | Pexels
Successos

A presó el professor de karate de Barcelona acusat d'agressió sexual a un menor

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu
Foto: Imatge d'arxiu | Pexels

El jutge ha decretat presó provisional per al professor de karate de l'Esportiu Claret de Barcelona acusat d'agredir sexualment un menor.

El més nou: Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el matí d'aquest dissabte 27 de maig, el jutjat ha decidit l'ingrés a presó de forma provisional, de forma comunicada i sense fiança.

D'on venim? El professor té 64 anys i estava contractat pel centre, que depèn dels Missioners Claretians. Va ser apartat immediatament després de rebre la denúncia el 17 de maig passat.

  • L'home va ser arrestat l'endemà pels Mossos d'Esquadra i va passar a disposició judicial el 20 de maig, ingressant a presó per un suposat delicte d'abús sexual a menor de 16 anys.

A fons: El centre va posar a disposició de la família afectada el servei extern dels Missioners Claretians de prevenció i atenció a possibles afectats, dirigit pel jurista Xavier Puigdollers.

  • En la reunió que els responsables del centre van fer el dimecres 24 de maig amb les famílies de la resta de menors que havia tingut a càrrec seu, es va compartir recursos i consells que donen els Mossos d'Esquadra per poder detectar altres possibles casos.
  • També es va convidar les famílies a denunciar davant de la justícia qualsevol fet que consideressin rellevant.
  • Paral·lelament, el mateix dia es va informar per correu electrònic als usuaris del centre que assistien a les classes de l'instructor afectat dels motius de la suspensió de la seva activitat.

Què diuen? L'Esportiu Claret havia indicat que anteriorment no hi havia hagut cap queixa contra aquest home, que tenia a càrrec un grup de menors i un d'adults.

  • El centre també reclama que es preservi la intimitat dels menors que poden estar afectats i la presumpció d'innocència i manté un compromís "ferm" de "tolerància zero" davant de qualsevol indici o actitud "que atempti contra la dignitat dels menors".