Barcelona i Àrea
Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana
Foto: Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana | Ajuntament de Barcelona
VIolència Masclista

Nova seu de la Guàrdia Urbana per atendre víctimes de violència masclista

Temps de lectura: 2 minuts
Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana
Foto: Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana | Ajuntament de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha inaugurat un nou Servei d'Atenció a la Víctima (SAV) al districte de Ciutat Vella. Es tracta del segon centre d'aquestes característiques de la ciutat, el primer es va inaugurar al març i és a Nou Barris.

Per què és important? El SAV és un espai destinat exclusivament a atendre víctimes de violència masclista. Proporciona ajuda per interposar denúncies, atenció jurídica especialitzada, atenció psicològica i tots els recursos que puguin necessitar.

En detall: Els espais estan adaptats per reduir l'estrès i ansietat emocional, així facilita les declaracions.

En dades: Des del passat 1 de març, en aquests serveis s'han realitzat un conjunt de 900 intervencions i 158 de les quals han acabat en denúncies.

Què en diuen? L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit que "no hi ha cap servei com aquest, és pioner i innovador perquè posa al centre la dona".

  • L'objectiu, ha dit l'alcalde, no "és la denúncia", sinó fer "un tractament integral d'acolliment en un espai amable per la dona i pels fills que estan a càrrec seu".
  • També ha recordat que durant el 2023 s'han produït 9 feminicidis, 2 a la ciutat de Barcelona. "La violència masclista continua colpejant les nostres consciències i requereix l'esforç dels serveis públics", ha reivindicat.

A més, Collboni ha assegurat que els 23 agents que treballen en els dos SAV han rebut una formació específica en violència masclista per atendre les víctimes d'una manera més "sensible i eficient".

  • L'alcalde ha dit que es tracta d'un servei "voluntari", en el qual els agents s'han format pel "compromís" en la violència masclista.
  • "El servei és una conseqüència de les lluites feministes", ha ressaltat.