Barcelona i Àrea
El Pedro, el rinoceront blanc del Zoo de Barcelona
Foto: El Pedro, el rinoceront blanc del Zoo de Barcelona | Twitter / @ZooBarcelona
Animals

Mor el Pedro, el rinoceront blanc del Zoo de Barcelona i més longeu d'Europa

Temps de lectura: 2 minuts
El Pedro, el rinoceront blanc del Zoo de Barcelona
Foto: El Pedro, el rinoceront blanc del Zoo de Barcelona | Twitter / @ZooBarcelona

El Zoo de Barcelona ha comunicat la mort del Pedro, l'últim rinoceront de l'equipament barceloní. Va arribar a les instal·lacions fa uns 20 anys i ha mort per problemes relacionats amb la seva avançada edat.

Per què és important? La mort del Pedro suposa que l'equipament es queda sense un dels seus animals emblemàtics que era, a més, únic de la seva espècie al parc. A més, aquest rinoceront blanc era el meu longeu d'Europa.

Què en sabem? Segons l'Ajuntament de Barcelona, fa uns dies, i a causa de la seva avançada edat, havia iniciat un procés de debilitació que ha anat evolucionant cap a un estat cada cop més delicat que no s’ha pogut revertir.

  • L’edat exacta del rinoceront no es coneix, però amb els registres duaners existents s’estima que podria tenir entre 53 i 54 anys. Tenint en compte que l’esperança màxima de vida de l’espècie és d’entre 40 i 50 anys, era el rinoceront més vell d’Europa.

Context: El Pedro va arribar al Zoo de Barcelona el 2 de desembre del 2003.  Segons les dades disponibles, l’any 1972 havia estat importat des de Sud-àfrica i traslladat a l’Estat espanyol.

  • Al Zoo de Barcelona, hi va trobar refugi i condicions de vida adequades per a la seva espècie. Atesa la seva edat avançada, en els darrers anys havia rebut atenció geriàtrica especialitzada per minimitzar, entre altres dolències, els problemes articulars que patia.

En detall: El Pedro era un rinoceront blanc meridional, subespècie classificada com "Gairebé amenaçada" a la Llista Vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), i per a la qual existeix un programa de conservació del qual el Pedro en formava part.

  • Malgrat que fins fa poc es trobava en greu perill d’extinció, com tots els altres rinoceronts, a causa de la caça furtiva per obtenir-ne les banyes, el rinoceront blanc meridional és el que millor s’ha recuperat els darrers anys gràcies a l’estricta protecció que se li ha atorgat.
  • El rinoceront blanc és la més gran de les cinc espècies de rinoceronts existents actualment. Alguns exemplars arriben a mesurar fins a quasi 2 metres d’alçada i 4 de longitud, i a pesar més de 3.500 kg.
Etiquetes: Animals Barcelona