Barcelona i Àrea
Xurreria San Román
Foto: Xurreria San Román | Instagram / @xurre_gotic
Gastronomia

La popular xurreria de Barcelona que ara triomfa a Corea del Sud gràcies a TikTok

Temps de lectura: 2 minuts
Xurreria San Román
Foto: Xurreria San Román | Instagram / @xurre_gotic

Les vendes de la xurreria Manuel San Román de Barcelona sempre han estat habituals, però des de fa un temps que s'hi agrupen grups de turistes asiàtics gràcies al vídeo d'una famosa cantant coreana a TikTok.

Què en sabem? En ple barri Gòtic de Barcelona, ​​un dels seus molts clàssics carrers empedrats, Banys Nous, acull des del 1968 aquest establiment històric regentat ja per la tercera generació.

  • La xurreria sempre ha tingut molt d'èxit i apareixia a les guies turístiques d'arreu del món, però va fer el gran salt quan l'actriu i cantant del grup de k-pop, Blackpink, els va provar.
  • Kim Ji-soo, en la seva estada a la ciutat, els va tastar i ho va publicar a les xarxes socials, el Nadal de 2022.

@crrystalised_ Because did you even go to Barca if you didnt have churros?? #xurreriasanroman #churros #barcelona ♬ nyc in 1940 - berlioz & Ted Jasper

En detall: L'empresa ha mantingut intactes els mètodes tradicionals per elaborar els seus productes. En el seu establiment especialitzat en xurros i altres productes salats com patates fregides o bunyols de bacallà, es pot apreciar la cura artesanal que caracteritza els seus processos.

  • A més, Sant Román compta amb una altra seu ubicada al número 211 del carrer Consell de Cent. Les dues botigues operen cada dia de la setmana. De dilluns a dissabte, l'horari és de 8:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00, mentre que els diumenges és de 8:00 a 15:00 i de 17:00 a 21:00.

El més destacat: L'èxit i les visites de turistes asiàtics va ser tan gran que els propietaris obriran un establiment a Cora del Sud pròximament. 

  • De fet, preveuen obrir cinc locals, tres dels quals a Seül a partir del maig i els altres dos a altres localitats del país asiàtic encara per concretar.
  • A més de Corea, els propietaris de la xurreria no descarten obrir establiments a altres punts d'Espanya o a altres països.

D'on venim? El passat gener, San Román, va posar en marxa una experiència pilot instal·lant una xurreria temporal a un centre comercial a Corea.

  • Segons explica el tiktoker espanyol a Corea, James Rodríguez, hi havia cues de fins a mitja hora per degustar la seva xocolata amb xurros per un preu de 7 euros.

Altres. Barcelona està plena de granges, xurreries o bars on es poden menjar xurros i acompanyar-los amb una bona tassa de xocolata desfeta.