Barcelona i Àrea
Un creuer de la companyia MSC
Foto: Un creuer de la companyia MSC | Flickr
Immigració

Els creueristes bolivians retinguts a Barcelona van pagar fins a 10.000 euros pels visats

Actualitzat: Dijous, 4 d'abril de 2024. 18:19
Temps de lectura: 2 minuts
Un creuer de la companyia MSC
Foto: Un creuer de la companyia MSC | Flickr

Els 69 bolivians retinguts en un creuer d'MSC havien pagat entre 6.000 i 10.000 dòlars, equivalents a quantitats entre 5.500 i 9.200 euros, pel passatge a bord del creuer i el visat que ha resultat ser fals. El grup de passatgers es consideren ara víctimes d'una estafa.

Per què és important? Un grup de bolivians estaven atrapats des de dimecres dins d'un creuer al port de Barcelona perquè no disposen d'un visat vàlid per ingressar a l'espai Schengen europeu, documents que la Policia Nacional creu que són falsos.

Situació actual: Aquest dijous al matí el grup ha desembarcat al Port de Barcelona. 

  • Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a Catalunya, MSC ha posat a disposició un segon vaixell, provinent de Livorno (Itàlia), per tal que el grup de bolivians puguin tornar a embarcar i disposar d'un espai per realitzar els tràmits d'estrangeria corresponents.
  • Les autoritats escoltaran "cas per cas" els 69 bolivians del vaixell de la companyia MSC que portaven un visat fals. En funció de cada circumstància i petició concreta, es prendrà una decisió sobre el seu futur atenent la legislació aplicable.

En detall: Aquesta és la solució que les autoritats espanyoles i la companyia del creuer han trobat per tal que la resta de passatgers puguin continuar amb la ruta.

  • De fet, la companyia ha traslladat a Roma els 275 passatgers brasilers que havien de tornar al seu país des de la capital italiana per tal que no perdessin el vol de tornada.

D'on venim? El creuer MSC Armonía va salpar fa dues setmanes des del Brasil amb destinació final a Itàlia, i amb escales a l'estat espanyol a Tenerife, Màlaga i Barcelona.

  • Fonts del Cos Nacional de Policia (CNP) van avisar que un grup de bolivians, entre els quals hi ha 14 menors d'edat, no requerien visat per fer viatges de curta estada, de 90 dies, als països que formen part de l'espai Schengen.
  • Un cop han tocat terra, se'ls ha denegat l'accés a territori espanyol i es troben en una zona de trànsit del port a l'espera que es resolgui definitivament la seva situació.