Cultura i Pantalles
Alexia Putellas al Camp Nou
Foto: Alexia Putellas al Camp Nou | Europa Press
Sèries

Alexia, la reina del futbol, estrena documental: quan i on veure'l?

Alexia Putellas al Camp Nou
Foto: Alexia Putellas al Camp Nou | Europa Press

La guanyadora de dues Pilotes d'Or, Alexia Putellas, s'ha convertit en un referent i una icona del futbol a escala mundial. Ara, la jugadora del F.C. Barcelona estrena el seu primer documental, Alexia: Labor Omnia Vincit

Per què és important? Putellas s'ha convertit en l'abanderada del futbol femení. La futbolista catalana s'ha fet un lloc destacable al futbol trencant rècord rere rècord. 

Situació actual: Aquest dimarts, la jugadora i Prime Video van presentar la primera docu sèrie sobre la vida professional i personal de la capitana del Barça. 

  • En un esdeveniment a Barcelona, ciutat predilecte de Putellas, centenars de persones van poder veure en exclusiva el primer capítol del seu documental. 

En detall: El documental porta el nom Alexia: Labor Omnia Vincit, una oració en llatí que vol dir "El treball tot ho venç". 

  • Els tres capítols narren el que ha estat l'últim any de la crak del Barça: ha guanyat dues Pilotes d'Or, amb el seu equip han emplenat el Camp Nou fent rècord d'assistències, la seva lesió al genoll i els alts i baix d'aquests 365 dies frenètics.
  • La sèrie consta de tres episodis i es podrà veure exclusivament a la plataforma Prime Video d'Amazon.
  • S'estrena aquest dimecres 30 de novembre. 

Què sabem? El primer capítol, titulat Ad Maiora (Cap a grans coses) mostra l'obsessió sana de Puetllas amb el futbol. Una mirada íntima, personal i familiar sobre la vida de la futbolista.

  • La cinta mostra en exclusiva com Putellas es va preparar per jugar per primera vegada al Camp Nou, davant de més de 90.000 espectadors.
  • En un àmbit més personal, el documental mostra el seu cercle més proper: la seva incondicional família, els seus amics i les seves companyes d'equip. 
  • Durant el documental apareixen diferents cares conegudes del futbol: Xavi Hernández, Gerard Piqué, Mapi León o Robert Lewandowski, entre molts altres. 

Què diu: Putellas durant l'estrena, va admetre que quan el primer cop que li van proposar fer un documental de la seva vida s'hi va negar. Però més tard, i segons la jugadora, va acceptar perquè "no hi ha gairebé documentals sobre dones esportistes a les plataformes". 

  • Alexia va agrair la feina de l'equip de documentació que l'ha seguit durant tot un any, a la seva família i amics.