Cultura i Pantalles
Imatge promocional de la nova producció 'Això no és Suècia'
Foto: Imatge promocional de la nova producció 'Això no és Suècia' | ACN
Audiovisual

Coneguts actors catalans creen una nova productora: Funicular Films

Imatge promocional de la nova producció 'Això no és Suècia'
Foto: Imatge promocional de la nova producció 'Això no és Suècia' | ACN

Neix Funicular Films, un nova productora catalana, de la mà dels actors Aina i Marc Clotet i els emprenedors Marta Baldó i Jan Andreu.

Per què és important? La nova empresa catalana també coprodueix amb productores tant nacionals com internacionals. Això permet que els projectes puguin arribar a diferents països del món.

Context: La iniciativa de la creació de Funicular Films està desenvolupament un catàleg de pel·lícules i sèries que tracten sobre temes universals però fetes amb un punt d'humor i comèdia.

Què sabem? La iniciativa de la productora comença amb dues produccions audiovisuals.

  • Per una banda, s'ha creat la sèrie 'Això no és Suècia', creada per Aina Clotet i Sergi Cameron, dirigida per Marc Coll i la mateixa Clotet. El guió és de Valentina Viso i Daniel González
  • Per l'altra banda, la productora també impulsarà el llargmetratge 'Bienvenido Mr. Hollywood', escrit per Aina Calleja, Mar Coll i Diego Vega.

En detall: La sèrie 'Això no és Suècia', que està en fase de preproducció, narra en clau de comèdia dramàtica, la contradicció en la qual es troba una parella de pares joves a l'hora de protegir els fills dels perills de la vida.

  • La sèrie ha estat guardonada amb el premi Conecta Fiction Best Pitch Award del Festival de Göteborg i ha participat en laboratoris de desenvolupament prestigiosos.
  • També compta amb la participació de YLE (Finlandia) i NDR (Alemanya) i les ajudes de l'ICEC (desenvolupament i sèries) i el MEDIA Slate Fund.

A més: L'altre projecte de la productora Funicular Films, 'Bienvenido Mr. Hollywood', és una comèdia ambientada a l'Amazones.

  • El projecte, en fase de desenvolupament, ha estat guardonat amb el Premi Abycine Lanza Spanish Screenings Perspectives, i actualment s'està presentant a Ventana Sur (Argentina).

A partir d'ara: 'Això no és Suècia' començarà el rodatge a principis de l'any que ve i la protagonitzarà Aina Clotet amb Marcel Borràs.

Etiqueta: Cultura