Cultura i Pantalles
Lapierre en una entrevista el 2010
Foto: Lapierre en una entrevista el 2010 | Eduardo Parra / Europa Press
Literatura

Mor Dominique Lapierre, autor de 'La ciutat de l'Alegria"

Lapierre en una entrevista el 2010
Foto: Lapierre en una entrevista el 2010 | Eduardo Parra / Europa Press

L'escriptor i periodistes francès Dominique Lapierre ha mort als 91 anys a la localitat francesa de Ramatuelle, on residia, segons ha confirmat la seva dona Aliette Spitzer a mitjans francesos.

Per què és important? És l'autor d'innombrables èxits editorials com 'La ciutat de l'Alegria', 'Arde París' o 'El cinquè genet'.

Què ha passat? Lapierre va morir el passat divendres, però no s'ha fet públic fins avui, segons ha detallat la vídua al mitjà 'Var-Matin' de la regió de Provença- Alps-Costa Blava, a la localitat de Ramatuelle.

D'on venim? Nascut a La Rochelle el 1931, Lapierre va desenvolupar la seva tasca com a periodista entre el 1954 i el 1967, anys en què va treballar com a reporter per a la revista Paris Match.

  • Entre els seus best-sellers destaquen 'Mil sols', 'Aquesta nit la llibertat' i 'Més grans que l'amor'.
  • També destaquen els seus títols a dues mans amb Larry Collins, com 'Crema París?', 'Oh, Jersualem' o 'Era mitjanit a Bhopal'.

A més: El 1975 va publicar 'Aquesta nit, la llibertat', l'obra més important escrita sobre el procés d'independència de l'Índia.

  • L'obra relata la caiguda de l'imperi britànic a l'Índia el 1947 i el naixement de l'Índia i del Pakistan, seguint els passos del darrer Virrey de l'Índia, Lord Mountbatten i de Mahatma Ghandi.
  • El llibre conclou amb l'assassinat d'aquest últim.
Etiqueta: Obituari