Cultura i Pantalles
La actriu de 12 anys Ryan Kiera
Foto: La actriu de 12 anys Ryan Kiera
cinema

Els premis Anti-Oscar creuen una línia vermella en nominar una actriu de 12 anys

Temps de lectura: 2 minuts
La actriu de 12 anys Ryan Kiera
Foto: La actriu de 12 anys Ryan Kiera

Els premis Razzies, acostumats a les seves polèmiques nominacions de les pitjors pel·lícules del panorama de Hollywood, han rebut en els últims dies una onada de crítiques per nominar Ryan Kiera de 12 anys a pitjor actriu de l'any.

Context:  Creats pel crític de cine John J.B. Wilson, els premis Golden Raspberry -els Anti-Oscar- són uns guardons que es lliuren des de 1980. És una mofa en tota regla de les produccions considerades més nefastes de l'any. 

  • En el passat, actrius de renom com Sandra Bullock, Halle Berry o Ben Affleck entrat al trap i han acudit a la cerimònia contribuint al show. 

Per què és important? Aquest any, això no obstant, molts han considerat que Wilson ha creuat una línia vermella en nominar l'actuació de Kier a Ojos de fuego

  • Després d'una autèntica pluja de crítiques, l'organització d'aquests premis han admès l'error, han retirat la nominació i s'han disculpat públicament amb l'actriu menor d'edat. 
  • Els premis ha fixat l'edat mínima per ser nominat en els seus enverinats guardons sigui de 18 anys.

Què diu? En un comunicat, els premis Razzies expliquen:

  •  Admeten que les crítiques rebudes són vàlides i lamenten qualsevol dany causat a l'actriu.
  • "De vegades, un fa les coses sense pensar, després et criden l'atenció i és aleshores quan ho entens. És per això que els Razzies es van crear en primer lloc".
  • "Hem sigut insensibles i hem après la lliçó. La nostra intenció mai va ser enfonsar la carrera de ningú. Tots cometem errors, inclòs nosaltres".

Per acabar: Els Razzies escalfen motors en paral·lel a la veritable gala que premia el bon cinema a escala mundial: els Oscar. La cerimònia tindrà lloc el pròxim 12 de març al Dolby Theatre de Los Ángeles. 

  • Pots consultar tots els detalls de la gala de cinema més important del món en aquest article
Etiquetes: Cinema Oscars