Cultura i Pantalles
Els directors de 'As bestas'
Foto: Els directors de 'As bestas' | Europa Press
Cinema

'As bestas' arrasa als Premis Goya i 'Alcarràs' marxa amb les mans buides

Temps de lectura: 2 minuts
Els directors de 'As bestas'
Foto: Els directors de 'As bestas' | Europa Press

'As bestas', el thriller rural de Rodrigo Sorogoyen, ha regnat als Premis Goya i 'Alcarràs' ha marxat amb les mans buides.

Per què és important? 'As bestas' ha guanyat imposant-se en les principals categories: la de millor pel·lícula, director, actor protagonista per Denis Ménochet, actor de repartiment per Luis Zahera, guió original, so, direcció de fotografia, muntatge i música original.

En profunditat: A més de l'èxit del film de Sotogoyen, el relat sobre la maternitat de la debutant Alauda Ruiz de Azúa, 'Cinco lobitos', ha recollit tres dels grans guardons de la nit, el de millor actriu protagonista per Laia Costa, el de repartiment per Susi Sánchez i el de millor direcció novell. 'Modelo 77' s'ha fet un lloc en les categories tècniques amb cinc estatuetes.

  • Per contra, els Goya han passat de llarg del fenomen 'Alcarràs', que ha marxat a casa amb les mans buides.

Al detall: La nit del cinema espanyol ha certificat l'èxit de l'aclamada coproducció catalana 'As bestas', que ha començat la nit per la porta gran enduent-se el primer dels Goya, el de millor actor de repartiment per Luis Zahera.

  • El guardó ha funcionat com a talismà i el film no ha deixat de sumar premis durant la nit, imposant-se així en totes les categories en les quals competia amb 'Alcarràs'.
  • En recollir l'estatueta, Sorogoyen ha mostrat el suport als habitants del poble en el que s'ha rodat el film, que lluiten cada dia, i ha proclamat: "Energia eòlica sí, però no així". 

D'altra banda: La cinta de Carla Simón, amb una meteòrica cursa internacional iniciada fa just un any l'Os d'Or a la Berlinale, no ha pogut tancar el cercle i ha marxat de la cerimònia sense emportar-se cap dels onze guardons als quals aspirava, malgrat que la mateixa Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya la va proposar com a candidata pels Oscars.

Etiqueta: Cinema