Cultura i Pantalles
Col·lecció de 'Funko Pop'
Foto: Col·lecció de 'Funko Pop' | Pexels
Cultura

Els 'Funko Pop', en crisi: destrueixen milions de les icòniques figuretes

Temps de lectura: 2 minuts
Col·lecció de 'Funko Pop'
Foto: Col·lecció de 'Funko Pop' | Pexels

La companyia Funko, que fabrica figuretes de personatges de la literatura, els videojocs i el cinema, travessa una greu crisi per la qual ha pres decisions dràstiques.

Per què és important? De Harry Potter, de Marvel, d'Star Wars... Aquesta informació afecta els 'Funko Pop', els icònics productes d'aparença amable i cap desproporcionat comprats arreu del món pels fans.

Què en sabem? Segons el portal ICV2...

  • El darrer informe financer de l'empresa indica importants pèrdues que obliguen a aplicar mesures dràstiques per intentar quadrar els comptes.
  • La companyia ha anunciat retallades de personal, que es traduiran en l'acomiadament del 10% de la plantilla arreu del món.
  • També ha decidit destruir els 'Funko Pop' sense sortida que s'acumulen als seus centres de distribució a Arizona, EUA; el seu valor era d'entre 30 i 36 milions de dòlars.
  • A més, contractarà menys publicitat i comprarà menys llicències, cosa que també reduirà la varietat de figuretes fabricades.

En xifres: Les pèrdues del quart trimestre del 2022 són de 46,7 milions de dòlars, una caiguda del 368% si comparem amb el mateix període de l'any anterior.

Els motius: Una producció sobredimensionada i en cap cas proporcionada amb la demanda ha duplicat l'inventari, que inunda els centres de distribució a Arizona. Les despeses de lloguer de contenidors malmeten els comptes i aprofundeixen en la ferida ja oberta per la dolenta situació del mercat, que estreny els marges de l'empresa.

Què diuen? Brian Mariotti és el fundador de Funko i nou conseller delegat, qui ha d'intentar que la companyia remunti.

  • "Una barreja de factors macroeconòmics i problemes específics de Funko han alterat el nostre rendiment operatiu i financer a un nivell inacceptable", ha lamentat.
  • "A l'últim informe de resultats ja va quedar clar que el negoci i les nostres operacions havien assolit un punt d'inflexió", ha afegit en una videoconferència.

Tanmateix: Funko va augmentar les vendes l'any 2022 respecte al 2021, amb 1.300 milions de dòlars en ingressos nets, el que suposa un 29% més. Unes bones dades que no salven l'empresa de les pèrdues, cosa que demostra la mala gestió de la junta directiva i que emprenya els inversors.

Etiqueta: Economia