Cultura i Pantalles
La Marató de TV3 durant l'edició del 2022
Foto: La Marató de TV3 durant l'edició del 2022 | ACN
Televisió

La Marató 2023 tractarà un tema tabú per a la societat: la salut sexual i reproductiva

Temps de lectura: 2 minuts
La Marató de TV3 durant l'edició del 2022
Foto: La Marató de TV3 durant l'edició del 2022 | ACN

La pròxima edició de La Marató estarà dedicada per primera vegada a la salut sexual i reproductiva. 

Per què és important? La Marató de TV3 esdevé any rere any un esdeveniment únic en el qual participa voluntàriament gent d'arreu del país de formes molt variades. L'edició de l'any passat, va recaptar un total de 8.034.807 euros, que es destinaran a la investigació i la lluita contra les malalties cardiovasculars.

Què en sabem? La CCMA ha informat que La Marató d'aquest 2023 estarà dedicada a la salut sexual i reproductiva. És un tema que no s'havia tractat anteriorment.

  • Aquesta temàtica engloba el conjunt de patologies que afecten més la població. Són unes malalties que tenen una proporció de persones afectades en una població i moment concrets de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència que s'estima en 210.905 casos cada any.
  • Segons detalla la CCMA, aquesta temàtica engloba el conjunt de patologies que afecten més la població. Són unes malalties que tenen una proporció de persones afectades en una població i moment concrets de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència que s'estima en 210.905 casos cada any.

Quan? El programa solidari se celebrarà el 17 de desembre i la seva campanya de sensibilització i divulgació promourà la prevenció especialment entre els joves.

En detall: En aquesta edició es veuran reflectides les patologies i complicacions relacionades amb l'aparell reproductor, la medicina reproductiva i les vinculades a l'embaràs i el part, entre d'altres.

  • Alguns exemples d'aquestes malalties i problemes, que afecten greument especialment les dones, són la preeclàmpsia, l'endometriosi, les infeccions de transmissió sexual, el dolor pelvià i el vaginisme, els problemes associats a la menstruació i a l'etapa de la menopausa, la prematuritat, les disfuncions sexuals o les disfuncions del sòl pelvià.
  • La Marató d'aquest any vol posar especial atenció en la necessitat de contemplar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la medicina i la recerca.