Cultura i Pantalles
Meryl Streep, Jennifer Lawrence i altres actors de Hollywood fent-se un selfie als Oscars
Foto: Meryl Streep, Jennifer Lawrence i altres actors de Hollywood fent-se un selfie als Oscars
Cinema

En vídeo: les millors anècdotes de la història dels Oscars

Actualitzat: Diumenge, 12 de març de 2023. 19:12
Temps de lectura: 3 minuts
Meryl Streep, Jennifer Lawrence i altres actors de Hollywood fent-se un selfie als Oscars
Foto: Meryl Streep, Jennifer Lawrence i altres actors de Hollywood fent-se un selfie als Oscars

Arriba una nova gala dels Oscars, l'esdeveniment cinematogràfic més important del planeta, sempre carregat de moments icònics que passen a la història, protagonitzats pels actors més reconeguts de Hollywood.

Per què és important? L'Acadèmica celebra aquest 2023 la 95ª edició dels premis, gairebé 100 anys d'història. Avatar, Ana de Armas i Steven Spielberg hi estan nominats, entre molts d'altres.

A més: Consulta l'hora i com veure la cerimònia dels Oscars.

A la pràctica: Aquestes són algunes de les anècdotes de la història de les gales que recordarem per sempre.

La plantofada de Will Smith:

  • La més recent i desagradable. Va ser l'any passat quan el mític actor va pujar a l'escenari per agredir Chris Rock per un acudit sobre l'alopècia de la seva dona, Jada Pinkett Smith.
  • La seva lamentable actuació va tacar el seu reconeixement a millor actor de l'any: l'Acadèmia no l'hi va retirar, però l'ha vetat d'assistir-hi durant deu anys.

El 'sí, però no' de La La Land:

  • El 2017, La La Land i Moonlight es disputaven el guardó a millor pel·lícula. Warren Beatty i Faye Dunaway, encarregats de dir el nom del guanyador, l'hi van donar al musical.
  • Tanmateix, l'organització va intervenir per aturar el que era un error: la guanyadora era Moonlight i l'eufòria d'Emma Stone i els seus companys, que havien pujat a l'escenari, es va transformar en estupefacció.
  • "És un error, no és cap broma", van haver d'aclarir els organitzadors.

El selfie més famós del món

  • El 2014, DeGeneres, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Angelina Jolie, Lupita Nyong'o, Julia Roberts, Brad Pitt, Kevin Spacey, Bradley Cooper, Channing Tatum y Jared Leto es van fer la icònica autofoto dels Oscars.
  • DeGeneres va penjar a la foto a les xarxes i va batre el rècord de retuits en unes poques hores.

L'Oscar pòstum del Joker

  • L'estelar actuació Heath Ledger com a Joker a 'The Dark Knight' de Christopher Nolan el va fer mereixedor del màxim guardó el 2008.
  • L'actor que va interpretar l'icònic enemic de Batman, però, va morir per una sobredosi abans que s'estrenés la pel·lícula. La família va recollir el premi en un moment d'enorme emoció.

El "Pedro!" de Penélope Cruz

  • El director espanyol va guanyar l'Oscar a millor pel·lícula de llengua no anglesa amb Todo sobre mi madre l'any 1999.
  • L'actriu Penélope Cruz era l'encarregada de dir el guanyador, i no va poder contenir l'emoció, deixant anar el seu reconeixible crit.

Per sobre de les butaques:

  • Més enrere en el temps, el 1997, el director Roberto Benigni va anar a recollir l'Oscar a millor pel·lícula per La vita è bella fent salts i caminant per sobre de les butaques i dels assistents que hi seien.

En pilotes:

  • El fotògraf Robert Opel va irrompre totalment despullat a la cerimònia quan David Niven presentava la gala, firmant així un dels moments més sorprenents de la història del guardó.

Etiqueta: Cinema