Cultura i Pantalles
Els integrants del grup Manel
Foto: Els integrants del grup Manel | ACN
Música

És oficial: Manel deixa els escenaris "fins a nova ordre"

Temps de lectura: 1 minut
Els integrants del grup Manel
Foto: Els integrants del grup Manel | ACN

Els rumors s'han confirmat. El grup Manel abandonarà els escenaris i aturarà la seva activitat "fins a nova ordre i més temps de l'habitual". 

Per què és important? Els Manel s'han convertit en un dels grups catalans i de música en català més reconeguts, seguits i estimats pel públic. El seu estil, lluny de ser comercial, ha enlluernat a milers de persones durant més d'una dècada. 

Situació actual: Ara, després de rumors i informacions que el grup se separava, Manel ha anunciat que baixa dels escenaris durant una temporada llarga. 

  • Els Manel aturen la seva activitat “fins a nova ordre i més temps de l’habitual”. 
  • Després d’acabar fa mesos la gira de presentació del seu cinquè disc, Per la bona gent, els quatre membres de la banda (Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé) continuaran treballant en els seus projectes personals.

D'on venim: En poc més de quinze anys, Manel s’ha fet un lloc en la història de la música catalana amb la seva particular barreja de pop i música folklòrica.

  • El primer disc, Els millors professors europeus (Discmedi), va comptar amb l’aplaudiment unànime i, des de llavors, la seva carrera ha estat meteòrica.
  • La banda va néixer el 2007 a Barcelona. Els components del grup van estudiar a l’Escola Costa i Llobera, malgrat que van coincidir a través d'amics o germans. Es van donar a conèixer al concurs de maquetes Sona9 de l’any 2007, on van quedar finalistes i van guanyar el Premi Joventut.