Cultura i Pantalles
Dues persones miren una de les obres exposades a
Foto: Dues persones miren una de les obres exposades a | Laura Guerrero / Ajuntament de Barcelona
Museus

Cita amb la cultura: Arriba la Nit dels Museus 2023 a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Dues persones miren una de les obres exposades a
Foto: Dues persones miren una de les obres exposades a | Laura Guerrero / Ajuntament de Barcelona

Catalunya celebrarà el Dia Internacional dels Museus, que s'organitza cada 18 de març, amb una setmana plena de propostes culturals obertes a la ciutadania del 13 al 21 de maig, en la qual estan programades més de 250 activitats.

Per què és important? La festa dels museus comença aquest dissabte 13 de març amb la celebració de la Nit dels Museus, en què obriran les portes gratuïtament a partir de les set del vespre i fins a la una de matinada. Enguany també faran activitats especials amb el lema Museus, sostenibilitat i benestar.

A la pràctica: Arreu de Catalunya es podran visitar museus que obrin gratuïtament, tot i que és necessària inscripció prèvia per motius d'aforament.

A continuació et detallem els museus que hi participen en les grans capitals.

Nit dels Museus a Barcelona

A Barcelona i l'àrea metropolitana els equipaments que hi participen arriben a la xifra rècord de 90: es podran veure 121 exposicions i hi haurà 68 activitats.

Nit dels Museus a Tarragona

Aquesta cita també es viurà a Tarragona i ofereix l'oportunitat de conèixer els museus i les institucions culturals de la ciutat.

  • Hi participen: el Museu d'Història de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, CaixaForum, Mèdol - Centre d'Arts Contemporànies, Museu Bíblic Tarraconense, Museu Diocesà, Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona i Museu del Port de Tarragona.

Nit dels Museus a Girona

A la capital gironina hi ha 5 museus que obren portes des de les 19:00 gratuïtament: la seu gironina del Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu d'Art de Girona, el Museu d'Història de Girona, el Museu d'Història dels Jueus i el Museu del Cinema.

Nit dels Museus a Lleida

Un any més, els museus i equipaments culturals de Lleida celebren la Nit dels Museus amb la participació de vuit espais museístics. El Centre d’Art La Panera, el Museu de l’Aigua, CaixaForum Lleida, el Castell Templer de Gardeny, el Roda Roda Museu de l’Automoció de Lleida, la Fundació Sorigué, la Sala d’exposicions de l’Ajuntament de Lleida i el Museu de Lleida són els equipaments que hi participen.

Etiquetes: Cultura Museus