Cultura i Pantalles
Tribunals

La jutgessa imputa els presentadors de l'Està Passant pel gag de la Virgen del Rocío

Temps de lectura: 2 minuts

La jutgessa que va admetre a tràmit la querella del grup ultracatòlic Abogados Cristianos ha citat com imputats el pròxim 27 d'octubre els presentadors i humoristes Judit Martín, Toni Soler i Jair Domínquez pel gag de l'Està Passant sobre la Virgen del Rocío a TV3.

Per què és important? La llibertat d'expressió, el dret a la burla i l'humor tornaran a passar pels tribunals.

Al detall: Els dos presentadors del 'Està Passant' i la humorista que va parodiar la verge hauran de comparèixer en seu judicial com investigats per un suposat delicte contra la Constitució, un tipus penal que està inclòs l'escarni als sentiments religiosos, denunciats per l'associació ultracatòlica.

Reaccions: L'humorista Jair Domínguez s'ha negat a anar a declarar pels delictes que li imputen. "M'hi hauran de dur amb cotxe patrulla perquè no penso gastar benzina per anar a declarar", ha sentenciat.

Context: El gag de la Virgen del Rocío es va convertir en una polèmica d'àmbit nacional durant la Setmana Santa. Una paròdia que Judit Martín va protagonitzar vestint-se de verge, parlant amb accent andalús i rient-se dels costums i folklore típic de les processions.

  • Els presentadors, entre riures i amb la cançó La Saeta de Joan Manuel Serrat, van riure de la falta de relacions sexuals de la verge: "Porto 200 anys sense poder fotre un polvo com Déu mana".
  • La repercussió política que va tenir va arribar fins a Andalusia, que el president de la comunitat autònoma i membre de la confraria de Màlaga, Juanma Moreno, va criticar el gag i va afirmar que era una falta de respecte: "És una falta de respecte, per tenir gràcia s'ha de fer amb respecte i afecte".