Cultura i Pantalles
L'Estadi Olímpic de Barcelona durant l'actuació de Coldplay, amb el cantant Chris Martin dant de l'escenari .
Foto: L'Estadi Olímpic de Barcelona durant l'actuació de Coldplay, amb el cantant Chris Martin dant de l'escenari . | Jordi Borràs / ACN
Música

Aclaparador èxit de Coldplay en el seu primer concert a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
L'Estadi Olímpic de Barcelona durant l'actuació de Coldplay, amb el cantant Chris Martin dant de l'escenari .
Foto: L'Estadi Olímpic de Barcelona durant l'actuació de Coldplay, amb el cantant Chris Martin dant de l'escenari . | Jordi Borràs / ACN

Unes 55.000 persones van quedar fascinades després de viure en directe l'espectacle de l'emblemàtic grup Coldplay a l'Estadi Olímpic de Barcelona. El de la nit d'ahir, dia 24 de maig, va ser el primer dels quatre concerts que farà a la ciutat durant els pròxims dies. L'actuació la van dedicar a la cantant Tina Turner, en conèixer-se la notícia de la seva mort el mateix dimecres.

Per què és important? L'aclaparador èxit del grup es reafirma en el seu xou en directe on la música, les llums, el color, i l'espectacularitat, ofereixen una experiència única. Barcelona és l'única parada que el grup farà a Espanya, com a part de la seva gira Music of the Spheres World Tour.

  • Focs artificials, polseres de colors, efectes especials i màxima adrenalina han marcat la primera de les quatre nits a la ciutat.

En detall: No va faltar cap dels temes més emblemàtics com ara High Power, Paradise, Adventure of a lifetime, The Scientist, i les mítiques Viva la Vida i Something just like this, entre moltes més.

  • Durant dues hores de festa inaturable, Coldplay va repassar els seus 25 anys de trajectòria amb 22 cançons.
  • Només començar va dir, en castellà: "Farem el millor xou de la nostra vida", i va afegir un "Bon dia" en català. 
  • Durant la interpretació de Fly On, el cantant del grup ha fet pujar a l'escenari una jove que li havia escrit per explicar la relació entre aquest tema i la seva mare malalta.

Aparició sorpresa: Els Gipsy Kings han sortit a escena per sorpresa i ha acompanyat Coldplay mentre interpretava Rolling on the River, en homenatge a Tina Turner, i després un Bamboleó i Volaré han convertit el recinte en un tablao flamenc, per una estona.

A més, el concert va comptar amb quatre intèrprets de signes, dos en català i dos en castellà.

  • La gira també aposta per la sostenibilitat d'una manera ben peculiar: hi ha dues pistes cinètiques a banda i banda de l'escenari perquè el públic pugui ballar i generar energia per fer funcionar el concert.

Previsions: Coldplay tornar a actuar la nit d'aquest dijous 25 de maig, igual com la del dissabte 27 i diumenge 28.