Cultura i Pantalles
Cinema
Foto: Cinema | Pexels
Cinema

Les estrenes de cinema que no et pots perdre aquest cap de setmana

Temps de lectura: 5 minuts
Cinema
Foto: Cinema | Pexels

Anar al cinema és un pla perfecte de cap de setmana, i cada divendres hi ha novetats a la cartellera. T'expliquem totes les novetats d'aquest 26 de maig perquè puguis escollir quina anar a veure.

A la pràctica: Si ja tens plans per al cap de setmana, recorda que sempre pots estalviar una mica anant a les sales de cinema el dia de l'espectador.

  • Sempre que no sigui festiu o vigília de festiu, el dia de l'espectador és els dimecres als cinemes Balañà, Cinesa i Girona; els dimecres i dilluns als Renoir; i els dilluns i diumenges als cinemes Verdi.

A més: La cadena Cinesa ha revolucionat el mercat del cinema espanyol i té una tarifa de 15,90 euros mensuals per veure totes les pel·lícules desitjades sense límit.

A continuació, et detallem les estrenes d'aquest cap de setmana.

EXTRAÑA FORMA DE QUERER (Pedro Almodóvar)

Sinopsis: Preestrenada recentment al Festival de Canes, arriba a la gran pantalla el curtmetratge ‘Extraña forma de vida’, de Pedro Almodóvar. Protagonitzada per Ethan Hawke i Pedro Pascal, explica la història de dos amants que es retroben a l’Oest 25 anys després de l’idil·li. Es tracta d’un sheriff i el cuidador de cavalls que havien treballat junts com a pistolers.

LA SIRENITA (Rob Marshall)

Sinopsis: Disney continua amb les noves versions de clàssics animats. En aquesta ocasió porta a la gran pantalla ‘La Sirenita’. El film, que ha adaptat alguns dels temes musicals, explica la història d’una jove Ariel que s’enamora d’un humà. Tot i tenir-ho prohibit, la sirena farà un pacte amb una bruixa del mar per a poder experimentar què és això de la vida a la terra. Però l’aventura posarà en risc la vida de la protagonista.

  • En la versió real del film basat en la història de Hans Christian Andersen, el repartiment està encapçalat per Halle Bailey, Javier Bardem i Melissa McCarthy. El film està dirigit per Rob Marshall.

MATAR CANGREJOS (Omar Al Abdul Razzak)

Sinopsis: Razzak ens presenta a en Rayco, un nen de 8 anys, i la seva germana Paula de 14, que maten el temps com poden mentre esperen l’arribada de Michael Jackson a Tenerife. Però la seva mare es queda embarassada i la vida els podria canviar abans que l’estrella del pop arribi a l’illa. El film compta amb un repartiment amb Paula Campos, Agustín Díaz, Sigrid Ojel i Casper Gimbrère.

EL COLIBRÍ (Francesca Archibugi)

Sinopsis: ‘El colibrí’ de la directora Francesca Archibugi és un drama romàntic que segueix la vida d’en Marco Carrera, que en plena adolescència coneix la dona que estimarà tota la seva vida. La pel·lícula passa per Roma on en Marco viu amb la seva dona i filla i acaba amb el seu amic psicoanalista que l’ensenyarà a afrontar els canvis de rumb del destí de la vida. El film compta amb Pierfrancesco Favino, Kasia Smutniak, Bérénice Bajo i Nanni Moretti.

LA PECERA (Glorimar Marrero)

Sinopsis: Una dona malalta de càncer que no es vol tractar i es trasllada a una illa paradisíaca a Puerto Rico on les aigües estan contaminades per l’exèrcit nord-americà. Aquest és l’argument de ‘La pecera’, del director Glorimar Marrero Sánchez. Isel Rodríguez, Modesto Lacen i Carola García protagonitzen el film que va passar per la Secció Oficial del Festival de Màlaga i per Sundance.

  • La trama personal de la protagonista que vol que respectin les seves decisions s’entrellaça amb la seva implicació en un grup de denuncia política i mediambiental. 

TODA UNA VIDA (Marta Romero)

Sinopsis: La directora valenciana Marta Romero presenta el seu primer llargmetratge amb el documental ‘Toda una vida’, que va ser premiat al DocsValència. Estrenada mundialment al D’A, es tracta d’una producció feta amb retalls de les gravacions domèstiques amb les quals la directora va enregistrar els seus avis. Es tracta d’una història d’amor entranyable i única que parla del pas del temps i l'oblit per l’Alzheimer.

MAESTRO(S) (Bruno Chiche)

Sinopsis: ‘Maestro(s)’ del director Bruno Chiche presenta a la família Dumar, on l’ofici de director d’orquestra es transmet de pares a fills. En François acaba una brillant carrera internacional, mentre que en Denis acaba de guanyar una Victòria de la Música Clàssica. Quan en François rep la notícia que ha estat escollit per dirigir l’Scala, el seu gran i últim somni, no s’ho podrà creure. El film està protagonitzat per Yvan Attal i Pierre Arditi.

POÈMES (Héctor Fáver)

Sinopsis: Art i poesia es donen la mà a la pel·lícula ‘Poèmes’, dirigida per Héctor Fáver i protagonitzada i escrita per l’actriu i ballarina Claire Ducreux. Es tracta d’una declaració d’amor al teatre de carrer amb una protagonista que es planteja si ha de seguir ballant i oferint espectacles a l’aire lliure o acabar amb la seva carrera.

  • El cineasta Héctor Fáver, argentí resident a Barcelona, assenyala que el film reivindica la vida a través de l’art i la poesia. Més que una història, afegeix Ducreux, tenia ganes de fer “un passeig a través de les emocions i dels estats d’ànim”.

LOS CABALLEROS DEL ZODIACO (Tomasz Baginski)

Sinopsis: És pel·lícula basada en la saga d'anime amb el mateix nom, i explica la història d'un jove, Seiya, que descobreix que té poders místics i s'endinsarà a un nou món en guerra.

ANHELL69 (Theo Montoya)

Sinopsis: Un cotxe funerari recorre els carrers de Medellín, mentre que un jove director explica la història del seu passat en aquesta ciutat violenta i conservadora. Recorda la preproducció de la seva primera pel·lícula, una pel·lícula de sèrie B amb fantasmes.